Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí recalca des de la Fira de Cabanes el suport de la Diputació a la recuperació del calendari festiu tradicional

José Martí recalca des de la Fira de Cabanes el suport de la Diputació a la recuperació del calendari festiu tradicional
27 de Novembre de 2021

El Patronat de Turisme dedica 30 mil euros a la promoció de 13 festes d’interés turístic que se celebraran al llarg de 2021

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha reiterat hui el suport de la institució “a totes les manifestacions festives pel seu important pes en la reactivació econòmica, social i cultural de la província”. Són declaracions fetes des de la Fira de Sant Andreu de Cabanes, des d’on ha destacat que enguany s’injectaran 30 mil euros a la promoció de festes catalogades d’interés turístic.

L’esmentada fira, una de les més longeves de quantes se celebren en territori castellonencs, amb 513 edicions a les seues esquenes, és una de les 13 festivitats que compten enguany amb el suport de la Diputació per a la seua celebració. L’assignació que li correspon, per ostentar el títol d’interés turístic província, és de 2.000 euros.  

«Les nostres festes formen part de la nostra identitat com a poble, no ho hem d'oblidar, per això hem de cuidar-les i difondre-les perquè es perpetuen en el temps i continuen enriquint-nos culturalment i sent un pol d’atracció d’oportunitats per a la gent dels pobles, sobretot per als de l’interior», ha manifestat.

José Martí, que ha recorregut el recinte firal del costat de l’alcaldessa i diputada de Turisme, Virginia Martí, ha destacat que «des de la Diputació volem ser aliats del renaixement festiu de les nostres comarques després d’un any en blanc», posicionant-se així a favor de la recuperació del calendari festiu tradicional, “ tot dintre de la normativa de prevenció de la Covid”. El president ha destacat també la importància d’esdeveniments com aquest per a promocionar l’agricultura i el consum de productes de proximitat. Al fil d’això, la responsable del Patronat de Turisme veu en la recuperació del teixit festiu «una oportunitat per al creixement, ja que acabarà revertint en una major riquesa i dinamització econòmica per als nostres comerços i empreses».

LES 13 FESTES SUBVENCIONADES

Les 13 festes subvencionades són la Fira d’Atzeneta, les Falles de Borriana, la Fira de Sant Andreu de Cabanes, l’‘Entrà’ de Bous de Càlig, la Santantonà de Forcall, les festes de Sant Sebastià de la Vilavella, la Fira de Nules, les festes patronals de Peníscola, les festes patronals de Segorbe, les festes del Crist de Torás, la Fira Romana de Traiguera, la Nit de la Xulla de Vila-real i el Carnaval de Vinaròs.