La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí defensa una nova ruralitat vinculada al benestar i la salut, que supere la bretxa digital

José Martí defensa una nova ruralitat vinculada al benestar i la salut, que supere la bretxa digital
18 d'Octubre de 2019

Ho ha manifestat en la localitat de la Vall d'Alba, on ha acudit a la inauguració de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a la Vall d'Alba a la inauguració de les XXIV Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, on ha defensat la necessitat de “transitar cap a una nova ruralitat vinculada en el benestar i la salut, que ha de servir per a generar activitat econòmica i desenvolupar projectes vitals en els nostres municipis d'interior”. Una nova ruralitat “que necessita de la complicitat tecnològica i la superació de la bretxa digital que pateixen els nostres pobles”. “És”, ha dit, “un repte al qual les diferents administracions públiques hem de fer front de manera conjunta i coordinada per a atraure noves formes de negoci que amb una idònia connexió a la xarxa també es poden gestionar des de l'àmbit rural, on, probablement, la càrrega impositiva a la qual han de fer front aquests emprenedors és menor que en zones urbanes”. Les connexió a internet d'alta velocitat “igualment resulta imprescindible per als pobles que disposen de polígons industrials”.

José Martí ha parlat també de “la necessitat de comptar amb unes bones comunicacions terrestres, com les que afortunadament té la Vall d'Alba” i de “la conveniència de crear sinergies amb el sector turístic vinculat a la costa”. Sobre aquest tema, ha agregat que “si fem les coses bé, si promocionem amb encert la riquesa cultural, patrimonial i mediambiental de la nostra província, aconseguirem que els turistes facen escapades als pobles d'interior”.

Una altra de les apostes que defensa el president és la del turisme gastronòmic. “Hem d'aconseguir que moltes de les persones que vénen a Castelló gaudisquen de les excel·lències que contenen les cartes dels restaurants de la Vall d'Alba i de molts altres municipis de la província, en els quals menjar resulta un autèntic plaer”.

Martí ha reconegut la importància de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, “que es van començar a realitzar en la dècada dels anys 90 del segle passat, quan el problema de la despoblació i de la falta d'oportunitats en el món rural encara no formava part de les agendes”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “hui tothom identifica amb claredat conceptes com el de l'ESPANYA BUIDADA i el seu significat, però per a arribar a aquest estadi ha sigut necessari l'empenta de moltes moltes persones i entitats, i d'iniciatives similars a les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc”.