Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

José Martí celebra les dades de l'atur registrat al maig a la província "que ens situen en la senda de la recuperació"

José Martí celebra les dades de l'atur registrat al maig a la província "que ens situen en la senda de la recuperació"
2 de Juny de 2021

El president de la Diputació visita les localitats de Portell de Morella i Castellfort, on destaca que "el nou paradigma ha d'animar a les institucions a continuar fent costat als municipis i les empreses"

El president de la Diputació, José Martí, ha acollit "amb alegria i esperança" les xifres de l'atur registrat corresponents al mes de maig publicades hui, que han suposat un descens de 1.400 aturats a la província de Castelló i que situen el nombre de cotitzadors en el conjunt d'Espanya en xifres similars a les d'abans de la pandèmia. Sobre aquest tema ha assenyalat que "hui és un dia important perquè les dades apunten al fet que, afortunadament, s'estan recuperant l'economia de tot el país i la de la província de Castelló". Una recuperació que "no és fruit de la casualitat, sinó de la prudència i la responsabilitat del poble valencià, que ens ha permés tindre l'índex de contagis més baix d'Espanya i Europa, i de la bona marxa del procés de vacunació". "Ens trobem", ha dit, "davant un nou paradigma que ha d'animar a les institucions a continuar fent costat als municipis i a les empreses per a anar a la cerca d'un estiu, si no plenament normal, que estiga clarament en la senda cap a la normalitat i la recuperació".

Són declaracions de Martí efectuades al final de la seua visita a les localitats de Portell de Morella i Castellfort, en la qual també ha participat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez. En Portell han estat acompanyats per l'alcalde, Álvaro Leocadio Ferrer, i a Castellfort per l'alcaldessa, Rosa Adela Segura.

Una vegada en Portell, el president i el diputat de Desenvolupament Rural han visitat l'actuació corresponent al Pla 135 de 2020 escomesa en trams dels carrers Placeta i Major, on existia un paviment defectuós que s'ha substituït per llamborda de pedra. Una obra de similars característiques és la visitada a Castellfort, també amb càrrec al Pla 135 de 2020, consistent en la pavimentació del tram de vial del carrer Sant Roc i la remodelació de les voreres i l'enllumenat.

El president ha destacat l'esforç que està realitzant la Diputació des de la irrupció de la pandèmia "per a estar al costat dels ajuntaments, per ser les administracions que atenen la ciutadania des de la primera línia". En aquest sentit, ha posat en valor la circumstància que la institució serà pròxima a duplicar en 2021 a través dels diferents fons activats la quantitat transferida durant l'exercici de 2019". Així, mentre l'aportació a Portell de Morella en 2019 va ser de 75.900 euros, en 2021 superarà els 140.000 euros. Idèntica situació i quantitats es reprodueixen a Castellfort.

La Lloma Comuna

El president, el diputat provincial i l'alcaldessa de Castellfort s'han desplaçat fins a la Lloma Comuna per a conéixer in situ els treballs arqueològics desenvolupats en aquest jaciment situat entre els 1.200 i els 1.300 metres d'altitud, que en origen va ser un poblat fortificat i compta amb construccions i restes que oscil·len entre l'Edat del Ferro i l'època ibèrica.