Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí aplaudeix les ajudes de la Generalitat a l'habitatge a l'interior per ser imprescindibles per a la lluita contra la despoblació

José Martí aplaudeix les ajudes de la Generalitat a l'habitatge a l'interior per ser imprescindibles per a la lluita contra la despoblació
15 de Juny de 2021

El president de la Diputació reclama excepcions fiscals i legals en clau de ruralitat i recorda que "buidant els pobles no es protegeix el nostre patrimoni natural"

El president de la Diputació, José Martí, considera que per a fixar població en els municipis d'interior és necessària l'existència d'un parc d'habitatges amb preus assequibles i en unes condicions de confort pròpies del segle XXI. Així ho ha manifestat a Morella, on ha assistit a l'acte presidit pel vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, de presentació de les ajudes de la Generalitat Valenciana per a la compra d'habitatges en xicotets municipis i per a la rehabilitació d'habitatges municipals per a lloguer. Unes ajudes que, en la seua opinió, "constitueixen una gran notícia". Durant la seua presència en la capital dels Ports, Martí ha estat acompanyat pel diputat de Desenvolupament Rural i alcalde de Forcall, Santi Pérez.

El president ha assenyalat que "no es tracta de buscar herois que es queden a viure als nostres pobles, sinó de crear les condicions que convertisquen en atractiva la vida a l'interior". En aquest sentit, ha afegit que "es necessiten habitatges dignes, de la mateixa manera que resulta vital l'existència d'una escola, l'atenció mèdica, bones carreteres, internet de qualitat, serveis socials potents, caixers i botigues en les quals comprar productes de primera necessitat".

Martí també ha reclamat incentius de caràcter fiscal a manera de discriminació positiva cap als xicotets municipis d'interior, com a via per a la generació d'activitat econòmica.

A més, s'ha referit a la necessitat d'aplicar determinades excepcions legals en clau de ruralitat "perquè no té sentit l'aplicació rigorosa de la llei a l'interior, com si estiguérem en una àrea amb elevada densitat de població". Sobre aquest tema, ha manifestat que "una cosa és protegir el medi ambient i una altra ben diferent, buidar els pobles, perquè deixar buits els pobles, no és protegir-los".