Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

José Martí apel·la a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania per a aconseguir un estiu lliure d'incendis

José Martí apel·la a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania per a aconseguir un estiu lliure d'incendis
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la consellera Gabriela Bravo, en la presentació del dispositiu especial contra incendis.
13 de Junio de 2022

El president de la Diputació ha presentat al costat de la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, el dispositiu de mitjans per a l'extinció d'incendis que consta que 750 efectius humans, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

El president de la Diputació, José Martí, ha fet una crida «al sentit comú, al trellat de tota la ciutadania durant l'estiu, i a la responsabilitat individual i col·lectiva, perquè juguen un paper molt important en matèria de prevenció d'incendis». Ha assenyalat que «del que es tracta és d'evitar danys personals i mediambientals», raó per la qual ha instat que «gaudim de l'estiu amb responsabilitat i sentit comú, per a aconseguir que siga una temporada estival lliure d'incendis».

750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

José Martí ha pronunciat aquestes paraules hui en l'acte que ha protagonitzat al costat de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, de presentació del dispositiu de mitjans d'extinció del Consorci Provincial de Bombers per a l'estiu, que compta amb un total 750 efectius humans, 200 vehicles, i 5 mitjans aeris (3 avions Air Tractor i 2 helicòpters dotats d'unitat helitransportada de bombers forestals). Dels 750 efectius formen part els bombers forestals de la Generalitat Valenciana, els bombers professionals i voluntaris de la Diputació de Castelló i també els voluntaris de Protecció Civil de la institució provincial. A l'acte de presentació han acudit la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, així com el diputat de Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet.

Inversions des de 2019

El president Martí ha destacat que a la fi de 2022 l'actual equip de govern haurà completat des de 2019 un període d'inversions en mitjans materials de 7 milions d'euros, que són la suma dels 5,5 milions ja invertits i els 1,5 milions previstos per a aquest exercici. També ha fet referència als 2 milions d'euros invertits al parc de bombers de voluntaris de Benassal i el de voluntaris de Protecció Civil de l'Alcora. A més, ha fet referència al fet que de cara al futur, està previst invertir 2 milions d'euros en un nou parc de bombers professionals a Orpesa i 500.000 euros en la reforma del parc de bombers professionals de Nules.

Reforç de la plantilla

Quant a personal, ha recordat que s'han resolt les oposicions al cos amb la incorporació de 17 bombers i 7 caps que ja estan operatius. A més, s'ha obert una borsa de treball composta per 20 persones, perquè es puga disposar d'ells en cas de necessitat. Des de 2019 també s'han contractat 3 auxiliars en els serveis socials i 2 operadors, estant prevista per a enguany la incorporació de 5 oficials de guàrdia.

La consellera alerta del canvi climàtic

Per part seua, la consellera Bravo ha explicat que des de 2015 la Generalitat Valenciana ha orientat totes les seues polítiques de gestió de les emergències als reptes que imposen el canvi i la nova tipologia d'incendis, «molt més virulenta i imprevisible». També ha fet referència a la necessitat de preservar el patrimoni natural que atresoren la província de Castelló i la Comunitat Valenciana perquè segons els experts, «l'increment de 1,5 graus de la temperatura del planeta pot disparar el nombre d'incendis forestals un 40%».