Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Els Bombers es preparen per a actuar davant l'arribada de l'onada de fred polar

Els Bombers es preparen per a actuar davant l'arribada de l'onada de fred polar

8 de gener. El Consorci Provincial de Bombers gestionat per la Diputació ja està preparant la província de cara a l'arribada d'una onada de fred polar, prevista a finals d'aquesta setmana i que comportarà un marcat descens de les temperatures i fortes ratxes de vent que poden provocar sensacions tèrmiques de fins a -12 graus a l'interior de la província. A pesar que no hi ha previsió de precipitacions, sí n'hi ha de risc d'importants gelades.

Així, i després que ja s'haja treballat en les carreteres castellonenques per a atenuar l'efecte de les possibles gelades i millorar les condicions de les vies, a partir d'aquest dijous el Consorci de Bombers estarà preparat per a activar de forma immediata un total de 190 efectius humans amb 20 màquines llevaneus (dues més que l'any passat) així com nou vehicles saler, Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb cinc pales carregadores i amb la novetat d'un tractor forestal dotat amb fresadora per a la neteja dels accessos més complicats o amb gran acumulació de neu, una moto de neu per a rescat i un vehicle AVT per a rescat.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que des del Consorci s'ha activat en fase preventiva aquest ampli dispositiu per a fer front a possibles episodis de gel i “estar al costat de qualsevol castellonenc que necessite la seua ajuda davant contratemps sorgits per culpa del temporal”.

En aquest sentit, Rubio ha destacat que des del Consorci “es va a estar pendent de l'evolució de la situació meteorològica, així com de les possibles preemergències que s'activen des del centre de coordinació d'emergències de la Generalitat per a ampliar el dispositiu en la mesura de les necessitats sorgides”.

Cal destacar que amb motiu del dispositiu especial romandran oberts

els quatre parcs de bombers professionals ubicats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe; els cinc parcs de bombers del voluntariat habilitats a Morella, Onda, Benassal, Llucena del Cid i Atzeneta així com els 14 parcs rurals d'emergència amb les seues respectives unitats de Bombers Forestals de la Generalitat.

Important extremar la precaució

A pesar de tot, el diputat provincial ha significat que “no hi ha millor dispositiu especial davant episodis de fred com el venidor que el d'extremar la precaució. És imprescindible que ens conscienciem del que suposa aquest temporal i que, sobretot a les zones de l'interior, s'assumesquen com pròpies les recomanacions que ajuden a fer més suportable aquests episodis de fred intens.

Així, des del Consorci Provincial de Bombers aconsellen parar atenció a l'hora d'emprar estufes i brasers, evitar eixir al carrer per a fer exercici físic extrem o si es pateix una malaltia crònica i en el cas que siga necessari desplaçar-se, s'utilitzen elements de seguretat com ara cadenes, s'informe de les carreteres i condicions meteorològiques i es compte amb aliments, mantes i cordes.

“Tota precaució és poca i si bé des del Consorci Provincial de Bombers estan ja preparats per a actuar enfront de qualsevol contratemps, la millor notícia per als nostres bombers seria que no hagueren d'intervindre perquè el temporal no ha causat problemes a la gent de la província”, ha argumentat Rubio.