Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Els alumnes del Sos Baynat, junts contra l'assetjament escolar -copia

Els alumnes del Sos Baynat, junts contra l'assetjament escolar -copia

5 d'abril. “Ambicionem convertir Castelló en una província lliure d'assetjament escolar. Per això, mentres la violència seguesca present en les nostres aules continuarem impulsant accions estratègiques com 'Res serà igual' per a conscienciar tot el jovent de la província de la importància d'extirpar aquest tipus de comportaments dels centres”. Així de clara s'ha mostrat la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, després d'acostar mig miler d'alumnes de l'IES Vicent Sos Baynat l'ambiciosa iniciativa educativa impulsada per la Diputació.

Acompanyada pel director de la TV-Movie, Victor Antolí i mitja dotzena d'actors i actrius del repartiment, la diputada d'Acció Social ha participat en el visionat d'un migmetratge “que ens permet sensibilitzar a través de la gran pantalla tot el jovent de la província davant la importància de combatre el maltractament escolar i fer-ho, a més, amb un llenguatge que els resulte pròxim i atractiu”.

Tant és així, que milers d'estudiants castellonencs de municipis com ara Castelló, la Vall d'Uixò, Benicàssim o Peníscola ja han descobert aquest nou recurs educatiu patrocinat pel Govern provincial amb l'objectiu “de posar a disposició de tots els centres educatius de la província una eina amb un dens valor educatiu a l'hora de formar en valors”.

“Es tracta de posar el focus sobre un problema que, per desgràcia, està massa d'actualitat, i que hem de combatre tothom des de la sensibilització i sabedors que mentres existesca violència en les aules no serem una societat plena”, ha incidit Vicente-Ruiz.

És per això que l'Administració provincial ha intensificat la promoció de 'Res serà igual' pel seu innegable mecanisme de sensibilització. Tant és així que tal com ha destacat Antolí, director del mig metratge, “des de la premier que realitzàrem a Castelló amb més de 1.000 espectadors, han estat desenes els i les joves que s'han posat en contacte amb nosaltres per a dir-nos que s'han vist representats en els personatges i que la TV-Movie els ha obert els ulls davant del problema”.

De fet, Antolí ha subratllat “la transcendència que aquest recurs patrocinat per Diputació està tenint en els i les estudiants que ho coneixen i que després de conéixer de primera mà el projecte es consciencien de la problemàtica i que el silenci no és la solució quan vivim casos d'assetjament escolar en les aules”.

Projecció nacional

És per això que tal com ha recordat la diputada d'Acció Social, “el projecte 'Res serà igual', pel seu èxit gràcies a l'atractiu discurs audiovisual que ofereix a l'hora de sensibilitzar davant la importància de combatre l'assetjament escolar, va camí de ser un recurs d'utilitat més enllà de la província”.

Per a això, a finals del passat mes de febrer Vicente-Ruiz va mantindre una reunió amb el director general d'Avaluació i Cooperació Territorial, José Luis Blanco, i la responsable del Centre Nacional d'Innovació i Investigació Educativa (CNIE), Violeta Miguel, els quals van mostrar “el seu interés pel projecte i per portar 'Res serà igual' per tot el panorama educatiu nacional per a teixir una xarxa formativa a tota Espanya que permeta lluitar contra l'assetjament escolar”.