Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

El Mundial de Trail elevarà l'impacte de la Penyagolosa Trails al rècord d'1,2 milions

El Mundial de Trail elevarà l'impacte de la Penyagolosa Trails al rècord d'1,2 milions

13 de desembre. La Diputació de Castelló preveu que la carrera del Campionat del Món de Trail (Trail World Championships) eleve l'impacte directe de Penyagolosa Trails 2018 a la xifra rècord de 1,2 milions d'euros en el turisme de l'interior de la província com a màxim exponent del seu programa 'Castelló escenari esportiu'. Així, els 450 atletes de la carrera del mundial i els seus 50 tècnics, vinguts de 40 països distints, generaran 1.750 pernoctacions turístiques a la província, addicionals a les que ja per si mateix hagueren suposat les altres dues carreres de Penyagolosa Trails, la CSP i la MiM.

Són algunes de les dades que ha destacat en la presentació de la carrera del Campionat del Món de Trail el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha insistit en el fet que “avui arranca el compte arrere del major esdeveniment esportiu dels últims temps que viurà la terra de Castelló. És la primera vegada en la nostra història que acollim un mundial de seleccions nacionals d'aquestes característiques. La primera vegada en la història que reunirem els 450 millors corredors del món, de 40 països i els 5 continents, per a allargar la llegenda entorn al Penyagolosa i a aquest escenari esportiu de la Mediterrània”.

En aquest sentit, el president ha insistit en el fet que “assumim el repte d'organitzar aquest esdeveniment que traspassa l'àmbit esportiu per a repercutir de forma transversal en l'economia, el turisme i les oportunitats de desenvolupament dels nostres pobles. Amb un retorn econòmic directe superior als 1,2 milions d'euros, amb un impacte mediàtic internacional sense precedents i amb la més ambiciosa posada en valor de tot el paisatge entre la Mediterrània i el Penyagolosa, ho tenim tot per a fer triomfar Castelló”.

Uns beneficis que traspassen l'impacte directe de la prova, tal com ha assenyalat Moliner. “No parlem només d'un cap de setmana, ni de les milers de pernoctacions, ni dels ingressos dels municipis pels quals es desenvolupa la prova. El Mundial marcarà un punt d'inflexió a Castelló, posicionant-lo en l'elit mundial de les destinacions turisticoesportives, per això Penyagolosa Trails i Diputació ja ens hem posat a treballar perquè el 12 de maig la llegenda es convertesca en història”.

I és que cal tindre en compte que la despesa mitjana de les visites que arribaran a la província a través del mundial és molt superior, per tractar-se d'esportistes d'elit que generen una mitjana de 140 euros diaris de despesa al territori enfront dels 60 de les visites nacionals o els 90 euros diaris de mitjana de despesa de l'esportista estranger.

Cal assenyalar, a més, que aquestes estimacions es refereixen a l'impacte directe que la carrera del mundial tindrà a la província, quelcom al que caldrà sumar l'impacte indirecte i de repercussió d'imatge i reputació de destinació que genere aquesta competició esportiva que posiciona Castelló en l'elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.

El director de Penyagolosa Trails, Tico Cervera, indica que "ens preparem per a viure una edició històrica de Penyagolosa Trails. L'evolució d'aquesta prova és impressionant i 2018 serà un gran any, a l'acollir la celebració del Campionat del Món de Trail, en la que se citaran els millors corredors del món". Cervera també assenyalava que "el Campionat del Món és un gran al·licient per a gaudir de Penyagolosa Trails HG, però també ho són la MiM i la CSP, que estan en els principals circuits nacionals i internacionals i que cada vegada desperten una major expectació, com es pot veure en el fet que tindrem corredors de 48 països distints i enguany hem tingut el rècord de preinscipciones, amb 5571 sol·licituds". En aquest sentit afegia que “estem molt agraïts a totes aquelles persones que tenen previst inscriure's i ens agradaria atendre'ls a totes, però per qüestions de seguretat i respecte al medi ambient les places són limitades"

És precisament la internacionalització de Penyagolosa Trails un dels factors més decisius perquè aquesta emblemàtica prova que impulsa la Diputació supere, amb la presència de públic i participants provinents de 40 països, tots els indicadors fins ara registrats d'impacte turístic.

Novetats del programa

Entre les novetats del programa esportiu, destaca que el dimarts, 8 de maig, es produirà l'arribada de les primeres seleccions. El 10 de maig, dijous, tindrà lloc una desfilada de les seleccions nacionals que competiran en la carrera del mundial pels carrers del centre de Castelló.

Ja la mitjanit del divendres al dissabte 12 de maig tindrà lloc l'eixida de la carrera CSP. Serà el dissabte, 12 de maig, a les 6:00 hores quan es produesca l'eixida del Campionat del Món de Trail, i una hora més tard la MiM. El diumenge dia 13 de maig tindrà lloc l'entrega de premis i la cerimònia de clausura per a posar el passador d'or a una setmana esportiva per excel·lència en les muntanyes de Castelló.

Un impacte que beneficia tota la província

Si bé és cert que és sobretot als 11 municipis pels quals transcorren les proves on es percep més aquest impacte amb més de 4.000 pernoctacions turístiques durant el cap de setmana, els beneficis del mundial i de Penyagolosa Trails s'amplien amb visitants i difusió del territori dels 40 pobles de la seua àrea d'influència.

En aquest sentit, en el càlcul de l'impacte econòmic i turístic s'inclouen beneficis directes, com les més de 4.000 pernoctacions turístiques que es generen als pobles, la despesa que realitzen totes les persones acompanyants i públic en els negocis locals, que també subministren material i aliments per a avituallament, i la plataforma de difusió que suposa una competició de les seues característiques.

Comptador en la façana del Palau Provincial

Com a mostra de la importància d'aquest esdeveniment esportiu per a la província, la Diputació ha instal·lat avui en la seua façana un comptador que marcarà els dies, hores i minuts que resten per a l'edició més històrica de Penyagolosa Trails partint dels 150 dies que resten a hores d'ara.

Es tracta, tal com ha explicat el president Moliner, “d'un gest més per a sensibilitzar tota la província de la importància que té aquest campionat per a Castelló i per a animar que entre tothom fem d'aquesta oportunitat única per a la marca turística de la província el vertader punt d'inflexió de la nostra terra com el millor escenari esportiu que és”.