El diputat de Promoció Econòmica inaugura el programa “T’avalem” del CEDES de Segorbe

El diputat de Promoció Econòmica inaugura el programa “T’avalem” del CEDES de Segorbe
22 de Decembre de 2021

La Diputació inicia el seu taller d’oportunitats laborals i formatives per a joves de la província

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha inaugurat hui el taller T’AVALEM CEDES Segorbe, un projecte de Formació en alternança amb l'ocupació dirigida a persones joves desocupades, majors de 16 anys i menors de 30 inscrites en LABORA i en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La durada del taller és d’un any i formarà a 10 persones procedents dels municipis adscrits al centre CEDEIXES de Sogorb, en concret d'Altura, Benafer, Navajas, Viver, Segorbe i Soneja.

La formació consistirà en l'obtenció de manera continuada de dos certificats de professionalitat, de nivell 1, relacionat amb les “operacions auxiliars de serveis administratius i generals”, i de nivell 2 d’”Activitats administratives en la relació amb el client”.

Aquest programa mixt de formació i ocupació dirigida a joves de l'interior de la província té com a objectiu contribuir a la dinamització del territori i a la millora de l'ocupació rural, amb la finalitat de descobrir noves oportunitats i acostar la formació per a la inserció laboral a les zones amb menor població.

D'aquesta manera, es preveu contrarestar les diferències demogràfiques de la província i assegurar un accés igualitari als recursos, especialment en l'accés a l'ocupació i la formació en el medi rural.

La Diputació de Castelló ha rebut una subvenció de 241.358,40 euros per a l'execució d'aquest taller en el marc de la convocatòria per a projectes T'avalem , de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i cofinançat pel FSE.

Cal destacar que en aquests moments, la Diputació de Castelló, a través del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, està executant 5 tallers d'ocupació de llarg a llarg de la província, en municipis com Benassal, Albocàsser, Llucena, Villanueva de Viver i Segorbe. Per a això, ha obtingut un finançament de més d’1.200.000€ de LABORA.

Els tallers formaran a 50 persones en diferents especialitats (dinamització de temps lliure infantil i juvenil, atenció sociosanitària o gestió administrativa), facilitant així l'obtenció d'una titulació oficial mitjançant certificats de professionalitat que permeta la millora de la qualificació i l'adquisició d'experiència professional. A més, compten cadascun d'ells amb personal directiu i docent de cada especialitat sol·licitada.