Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Consorci Provincial de Bombers reforça amb un vehicle per a rescats en altura

El Consorci Provincial de Bombers reforça amb un vehicle per a rescats en altura

11 de gener de 2019. El Consorci Provincial de Bombers incorpora avui un nou vehicle pesat especialitzat en rescats d'altura i incendis urbans com un nou pas de la constant millora d'equipament per a la resposta d'emergències a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat aquest matí en la presentació d'aquest potent equipament que ha suposat una inversió de 670.000 euros. Es tracta d'un vehicle articulat de rescat en altura carrossat per la marca líder en el sector de vehicles en altura Bronto Skylift en la seua factoria de Finlàndia. Carrossat sobre un camió MAN totalment automàtic pot arribar als 32 metres d'altura.

El president Moliner ha assegurat que “el Consorci Provincial de Bombers està experimentant la major renovació de flota de la seua història per a atendre les emergències, tant per a atendre incendis, rescats, excarceracions, accidents químics i inclús marins, o com avui amb la posada en marxa en el Parc de Benicarló d'aquest extraordinari vehicle per a rescats en altura”.

Així, Moliner ha subratllat que “en definitiva es tracta de dotar de les millors ferramentes, dels millors recursos perquè els extraordinaris professionals del Consorci Provincial de Bombers puguen garantir-nos a tota la població que atenen la millor resposta davant de qualsevol possible incidència”.

Cal tindre en compte que les prestacions d'aquest vehicle d'última generació són moltes, ja que està equipat amb una cistella de rescat capaç de suportar 500 quilos de pes i amb un monitor capaç de subministrar 2800 metres per minut, comptant també amb equipament de sistema integrat de llitera de rescat.

Amb la incorporació d'aquest vehicle se substitueix l'antic que estava prestant servei en l'àrea del Baix Maestrat. Amb això, el departament de bombers de la Diputació de Castelló renova els seus dos vehicles de rescat en altura després de l'adquisició fa un any del vehicle de rescat en altura per al parc de la Plana Baixa.

L'ús d'aquest vehicle és molt polivalent. Així, es pot utilitzar per a tot tipus de rescats en altura, per a l'extinció d'incendis de vivenda, incendis industrials o qualsevol altra emergència que requeresca treballar en altura.

Més recursos per a la millor resposta a emergències a la província

La incorporació d'aquest nou equipament respon a l'objectiu de la Diputació de proporcionar els millors mitjans materials als efectius del Consorci Provincial de Bombers per tal de prestar la millor resposta a les emergències a la província de Castelló.

Tant és així que el pressupost del Consorci Provincial de Bombers per a aquest 2019 és de 19.216.142,79 euros, un 4,67% més respecte a 2018 amb l'objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori. Els comptes inclouen entre les seues partides un important espenta a la construcció d'helisuperfícies, amb 272.493,88 euros, així com a la renovació de material de transport amb quasi un milió d'inversió (990.000 euros).