Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Consorci Provincial de Bombers participa en la I Trobada de Responsables de Comunicació

El Consorci Provincial de Bombers participa en la I Trobada de Responsables de Comunicació
7 d'Abril de 2019

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha exposat la seua experiència en la gestió de la comunicació d'emergències en la I Trobada de Responsables de Comunicació dels centres 112 organitzada per la Comunitat de Madrid a Pozuelo d'Alarcón

7 d'abril de 2019. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha exposat la seua experiència en la gestió de la comunicació d'emergències en la I Trobada de Responsables de Comunicació dels centres 112 organitzada per la Comunitat de Madrid a Pozuelo d'Alarcón. Així, els responsables del servei d'informació SIAB han explicat la seua experiència en la gestió de la comunicació en els casos d'emergències més greus, així com el seu dia a dia quant a la rutina de treball i la seua convivència en el seu treball amb els bombers de la província de Castelló.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat l'important “que és per a nosaltres poder intercanviar experiències i opinions amb professionals de la comunicació d'emergències de tota Espanya per a continuar millorant el nostre servei a tots els mitjans de comunicació provincials i, en definitiva, a la ciutadania de Castelló”.

En aqueix sentit, Rubio ha incidit en la “necessitat d'aquest tipus de serveis conformats per professionals qualificats perquè la informació arribe contrastada i amb rigor perquè siga útil a tota la ciutadania en casos tan delicats com són els d'emergències”.

La trobada ha servit igualment per a prestar especial atenció als límits que estableix l'article 20 de la Constitució espanyola, que garanteix el dret a la informació, i que fonamentalment són el dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge. Una qüestió que ha estat abordada per l'advocat Ramón Rodríguez Arribas, exmagistrat del Tribunal Suprem i exvicepresident del Tribunal Constitucional.

23 serveis d'emergències de tota Espanya

En aquesta primera trobada nacional han participat un total de 40 representants de premsa de 23 serveis d'emergències: Serveis 112 d'Andalusia, Ceuta, Múrcia, Extremadura, Canàries, Balears, Castella la Manxa, Galícia, País Basc, Navarra, La Rioja, Catalunya, Comunitat Valenciana i Comunitat de Madrid. A més, també els serveis de premsa d'altres administracions com ara Bombers de la Generalitat de Catalunya, Unitat Militar d'Emergències, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Creu Roja, Aemet, Direcció General de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior, Emergències Ajuntament de Madrid i Bombers Diputació Castelló.