Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

El Consorci Provincial de Bombers incorpora nous vehicles especialitzats

El Consorci Provincial de Bombers incorpora nous vehicles especialitzats

1 de gener de 2019. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació incorpora tres nous vehicles especialitzats en treballs d'emergències per nevades per a continuar millorant la resposta i atenció a la gent de Castelló. Així, amb l'adquisició de dos nous camions llevaneu i un tractor forestal, el Consorci Provincial de Bombers continua millorant el seu equipament per a donar una resposta òptima i reforçar el dispositiu de resposta al fred als municipis castellonencs. Cal tindre en compte que el dispositiu que coordina el Consorci el conformen mitjans propis i alguns de la Generalitat assignats al Consorci Provincial de Bombers.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha assegurat que “aquestes noves incorporacions es corresponen amb el nostre objectiu de millorar cada any el nostre equipament per a la millor atenció a les emergències pels efectes del fred, i respondre de forma òptima i en el mínim de temps possible. Esperem no haver d'utilitzar-los, però la ciutadania castellonenca han de saber que en cas de necessitar-se aquests mitjans, estem preparats per a respondre”.

I és que tal com ha recordat Rubio, “afortunadament la província de Castelló compta amb un catàleg de recursos al més alt nivell, poques províncies compten amb la qualitat de recursos que té la província de Castelló. Des dels propis camions adaptats amb falques llevaneu, motos de neu, quads, equips perquè els bombers puguen treballar sobre la neu per a actuar obrint camins o també en el cas de necessitat de rescat”.

Formen aquest dispositiu un total de 20 màquines llevaneu (afegint-se les dues noves respecte a l'any passat); 9 vehicles saler; 200 tones de sal, els parcs de bombers de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe; URM (Unitat de Rescat de Muntanya), parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda; Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb 5 pales carregadores i amb la novetat d'un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja d'accessos més complicats o amb gran acumulació de neu; moto de neu per a rescat i vehicle AVT per a rescat.

Millors mitjans per a continuar millorant el servei

El total de mitjans per a aquesta pròxima campanya de nevades es veu incrementat en dos camions llevaneu dotats de falca i saler i un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja dels accessos més complicats o amb gran acumulació de neu.

Cal recordar, a més, que la Unitat de Rescat de Muntanya dels bombers de la Diputació es va reforçar a principis d'enguany amb l'adquisició d'una moto de neu i un vehicle tipus quad, tècnicament denominat ATV per les seues sigles en anglés (all terrain vehicle) dotat d'erugues per a avançar per la neu. Ambdós, tant la moto com l'ATV, estan preparats per a portar remolc i llitera de rescat. 

Aquest tipus de vehicles està pensat per a realitzar rescats i assistències en aquelles zones aïllades, de més difícil accés, a les què no es puga arribar per altres mitjans.