Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Consorci Provincial de Bombers incorpora 13 nous vehicles

El Consorci Provincial de Bombers incorpora 13 nous vehicles
10 de Juny de 2019

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha anunciat la recent incorporació de 13 nous vehicles per a la seua flota en la seua política de millora d'equipament per a millorar la resposta davant d'emergències i la seguretat a la província

10 de juny de 2019. El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha anunciat la recent incorporació de 13 nous vehicles per a la seua flota en la seua política de millora d'equipament per a millorar la resposta davant d'emergències i la seguretat a la província. Es tracta de set camions i 6 vehicles tot terreny que suposen una inversió de 1.546.000 euros i que constata la intensa renovació de la flota que s'està duent a terme per a equipar amb els millors mitjans els efectius i donar el millor servei a qualsevol punt de la província.

“L'objectiu prioritari d'aquest tipus d'inversions és modernitzar la flota de qualsevol tipus de vehicles que té el Consorci”, ha assenyalat el diputat, qui ha puntualitzat, a més, que “és un esforç que es manté durant tot l'any per tal d'oferir el millor servei públic d'atenció a les emergències a la província de Castelló”.

Cal tindre en compte que quatre dels set nous camions són per a bombers, tres d'ells per a terreny rural i forestal de doble cabina per als parcs d'Orpesa, Benicarló i Nules. El quart és un model urbà per al parc d'Orpesa. Altres tres camions són, un d'ells un capçal tractor per als remolcs dida per a grans incendis i dos més mixtos polivalents per a la Unitat de Maquinària i Logística. Cal assenyalar que aquests camions mixtos estan preparats per a realitzar multitud de tasques, ja que són camions de càrrega amb grua incorporada, saler i falca llevaneu.

El diputat ha assenyalat que “un aspecte important d'aquests vehicles nous és que també compten amb característiques que incrementen la seguretat dels intervenients.”.

Quant als sis vehicles tot terreny a punt d'incorporar-se, un es destinarà al Parc de Bombers de Segorbe, tres per a unitats de comandament del Consorci, un per a bombers voluntaris i un altre per a l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació.

Un complet anell de seguretat

Cal tindre en compte que aquesta incorporació de nous vehicles és una mostra més, un recurs a sumar a l'encomiable labor de 300 bombers professionals i voluntariat que treballen en fins a 20 instal·lacions i amb 130 vehicles especialitzats, amb la missió de donar resposta per terra, mar i aire, a les emergències de tota la província.