Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

L’alcalde d’Arañuel trasllada a Martí la importància del riu Millars com a recurs turístic de l’interior

L’alcalde d’Arañuel trasllada a Martí la importància del riu Millars com a recurs turístic de l’interior
22 de Juny de 2020

La institució provincial ingressarà a l’ajuntament vora 6.000 euros per a fer front a les despeses extraordinàries de la Covid-19

El president de la Diputació, José Martí, i l’alcalde d’Arañuel, Justo Palomares, han mantingut hui a Palau una reunió de treball per a tractar temes d’interés municipal. Aquesta trobada suposa la represa de l’agenda institucional presencial després de tres mesos en què totes les reunions s’han efectuat de forma telemàtica.

Des d’Arañuel, l’alcalde ha reivindicat el riu Millars com un atractiu turístic a tindre en compte i ha demanat que s’estudie una fórmula de col·laboració entre institucions per a controlar durant els mesos estivals les àrees de bany fluvials del municipi per tal que es complisquen totes les normes de seguretat. El primer edil ha exposat que aquest 2020 s’esperen una major arribada de visitants a la localitat atrets per l’alça, a conseqüència de la Covid-19, del turisme de proximitat i que el municipi, de 150 habitants, no es pot fer càrrec dels costos de la seguretat. José Martí ha informat el regidor que la localitat disposarà enguany de majors recursos per part de la Diputació a través del fons Covid, pel qual ingressarà 5.700 euros per a fer front a les despeses extraordinàries originades per la pandèmia.

A banda de la petició de col·laboració, el president de la Diputació i l’alcalde d’Arañuel també han tractat altres temes d’interés del municipi i de la pedania de l’Artejuela. En aquest sentit, Palomares ha informat que l’ajuntament està tancant els últims tràmits per a posar a disposició de la Diputació dels terrenys per a la construcció d’una helisuperfície per a l’aterratge d’helicòpters d’emergències, que correrà a càrrec del Consorci de Bombers.

La manca de contenidors de reciclatge a l’Artejuela o les obres del Pla 135 també han centrat part de la trobada. En el cas del pla d’obres i serveis, Martí ha posat en valor la renovació del criteris per a beneficiar els municipis més xicotets i que disposen de més d’un nucli de població, com ocorre a Arañuel. Amb aquests canvis, aquest municipi de l’Alt Millars rebrà 10.000 euros més que l’any passat.