La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació urgeix la Generalitat a complir el seu compromís de fa un any

Diputació urgeix la Generalitat a complir el seu compromís  de fa un any
2 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló urgeix en el Ple la Generalitat a complir el seu compromís de fa un any i iniciar les obres en Penyeta Roja. El Grup Popular i Ciutadans han aprovat la proposta del Govern provincial per a convertir aquest centre en el major complex socioeducatiu de la província

2 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló urgeix en el Ple la Generalitat a complir el seu compromís de fa un any i iniciar les obres en Penyeta Roja. El Grup Popular i Ciutadans han aprovat la proposta del Govern provincial per a convertir aquest centre en el major complex socioeducatiu de la província. Així, la moció presentada pel Grup Popular de la Diputació, que ha comptat amb el rebuig de Compromís i l'abstenció de Grup Socialista i Castelló en Moviment, insta la Generalitat a iniciar de forma immediata els tràmits administratius per a firmar el conveni de col·laboració que permeta dur a terme les obres de millora en el complex.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “la pressa que tenim perquè la Generalitat aprove el conveni no és fútil. Tots sabem el complex que és pressupostàriament poder arrossegar una inversió basant-se en línies pressupostàries, i també som conscients de cara al temps polític a què estem mirant, i si el conveni no l’aprova el Ple del Consell abans del 28 d'abril, aqueix conveni no es podrà firmar a temps i no es farà el col·legi de Penyeta. Perquè entrarem en temps de composició de les Corts i de Govern i quan aqueix Govern tinga la legitimitat de poder firmar convenis estarem en una fase en què la situació pressupostària estarà completament esgotada”.

És per això que Moliner ha insistit en el fet que “l'única cosa que estem dient avui amb aquesta moció és que, donada la situació que hi ha de temps, demanem que aqueixa aprovació la Generalitat la faça com més prompte millor perquè si no no tindrem el col·legi nou en Penyeta. Jo li oferesc a Compromís que si durant el mes d'abril abans de les eleccions es firma aquest conveni, el Grup Popular portarà una moció retrotraient-se d'aquesta i retirarem aquesta moció. No tenim cap acritud, l'única cosa que no volem és que es perden els diners per a una actuació fonamental per a la nostra província”.

Respecte d'això del vot en contra de Compromís, Moliner ha assegurat que “el que no entenem és com és possible que un representant públic vote en contra que s'execute aquesta qüestió. Els estem dient que la legislatura s'està acabant, al Consell li queden tres plens i, o s'aprova el conveni de col·laboració en un d'aqueixos tres plens o es perdran els diners per a Penyeta Roja i serà molt difícil recuperar-los quan els tenim ja consignats. Amb el que costa tindre una línia nominativa consignada per a un col·legi per Generalitat no ho perdem, aproven el conveni durant el mes d'abril i que la Diputació puga adjudicar l'obra i poder tindre un col·legi en condicions. Perquè veient els temps que són, veiem que, o correm un poc o si anem per les vies establides no arribem a temps”.

Cal tindre en compte que aquesta actuació va ser anunciada el passat mes de juny de 2018 en una visita històrica del conseller d'Educació, Vicent Marzà, a la Diputació de Castelló i en la què junt amb el president Moliner anunciava un acord per a dur a terme una completa rehabilitació del Centre de Tecnificació Esportiva i construir un aulari que convertirien Penyeta Roja en el major complex socioeducatiu de la província de Castelló.

És per això que amb la moció, el Grup Popular de la Diputació posa de manifest el retard d'aquesta rehabilitació integral del Centre de Tecnificació Esportiva que la Diputació té en Penyeta Roja i, també pel que fa a la construcció d'un aulari polivalent que la Generalitat podrà utilitzar com a centre educatiu quan haja d'emprendre les obres en centres educatius de Castelló i la seua àrea metropolitana.

Cal assenyalar que la realització d'aquestes millores en les infraestructures pressupostades en un milió i mig d'euros permetrien que la Diputació de Castelló poguera cedir les seues instal·lacions a la Conselleria d'Educació perquè reubique temporalment l’alumnat dels centres educatius de la ciutat de Castelló i l'àrea metropolitana en què hagen d'emprendre obres.

Agilitat administrativa per part de la Diputació

Ja durant la seua presentació ara fa nou mesos el president de la Diputació va explicar els treballs realitzats per l'Oficina Tècnica de la Diputació per tal d'agilitzar al màxim l'inici de les obres en Penyeta Roja, amb la presentació ja llavors del projecte per a la seua revisió per Conselleria.

Aprovació inicial de les obres del Pla Castelló 135

La Diputació ha aprovat per unanimitat també en el Ple d’avui les més de 230 obres del seu Pla Castelló-135 com la seua més ambiciosa aposta municipalista amb 12,4 milions d'euros i per la què realitzarà actuacions a tots els municipis de la província.

Presa de possessió de Carmen Martinavarro

La sessió plenària d’avui ha formalitzat la presa de possessió de Carmen Martinavarro Mollá com a diputada provincial en el Grup Socialista després de la renúncia d'Antonio Lorenzo.