Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació treballa en més de mig centenar de trams de carreteres de la província

Diputació treballa en més de mig centenar de trams de carreteres de la província

21 d'octubre de 2018. Els equips de treball de la Diputació de Castelló es mantenen operatius durant aquest cap de setmana per a tornar totes les carreteres de la província a la normalitat, després dels desperfectes ocasionats per les intenses pluges del període de gota freda patit aquesta setmana. Així, els operaris dels serveis de Cooperació de la Diputació ja han treballat en més de mig centenar de trams de carreteres de tota la província perquè puguen estar oberts.

La veritat és que ahir es van estar revisant fins a 52 punts en carreteres de tota la província, alguns dels quals han estat tallats puntualment. Tant ahir, com avui, s'estan revisant totes les carreteres en què s'han detectat desperfectes, eliminant els obstacles que dificulten la circulació, senyalitzant els punts perillosos i retirant els talls de calçada a mesura que s'han anat advertint.

El president del Govern provincial, Javier Moliner, ha destacat que “en molts departaments de la Diputació de Castelló s'està treballant intensament per a ajudar a fer que el veïnat de tota la província puga tornar a la normalitat com més prompte millor, després de patir els efectes de la gota freda”.

Per a l'atenció i recuperació de les carreteres s'han mobilitzat 11 equips formats per un cap d'equip, 3 operaris i una furgoneta; així mateix han estat necessàries 7 retroexcavadores per a apartar els despreniments més importants i 7 camions per al repartiment de tanques per a tallar carreteres inundades.

En quatre d'aquestes carreteres ha estat necessari el seu tall per inundació degut a desbordaments de barrancs. Es tracta de la CV-137 de Càlig - Sant Jordi, en la rambla a l'eixida de Càlig; en la CV-176 d'accés a Cedramán, al seu pas pel riu Villahermosa; en la CV-213 de Navajas a Algimia, en el tram de Matet a Algimia d'Almonacid; i en la CV-1486 de Pista d'Orpesa a Cabanes, en els seus encreuaments amb les rambles.

Tant avui com en els pròxims dies es continuarà recorrent les carreteres per a retirar els despreniments i obstacles que dificulten la circulació.

Moliner ha anunciat ajudes per als municipis afectats

Cal recordar que Javier Moliner va anunciar ahir la pròxima aprovació d'unes ajudes econòmiques extraordinàries perquè els ajuntaments de la província que hagen patit danys pels efectes de la gota freda puguen reparar els desperfectes. Així ho farà el president de la Diputació de Castelló després d'estar en contacte continu amb alcaldies de les zones afectades aquests últims dies d'intenses pluges.

Així, Moliner ha assegurat que “una vegada superat l'episodi d'intenses pluges i, afortunadament, haver-ho fet sense haver hagut de lamentar cap dany personal, és moment d'intentar recuperar els danys causats per les pluges. Per això, des de la Diputació ja anunciem que posarem en marxa una línia d'ajudes perquè els ajuntaments puguen recuperar els gastos que els vaja a generar la tornada a la normalitat dels seus municipis, dels pobles i ciutats, que després d'aquestes pluges van a haver de reparar paviments, reparar mobiliaris urbans, reparar, en definitiva, béns públics afectats i danyats per les pluges”.

En tot el temporal, els bombers del Consorci Provincial de la Diputació de Castelló han realitzat uns 300 serveis,  destacant les 71 persones rescatades dels seus vehicles quan quedaven atrapades en l'aigua. Totes van ser en vies urbanes o carreteres excepte una a Cabanes que va quedar atrapada  en un barranc que finalment va arrossegar el seu vehicle encara que l'únic ocupant va poder eixir per si mateix resultant il·lés.

Un complet dispositiu per a atendre les emergències

Per a atendre les emergències sorgides d'aquest episodi de gota freda, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals ubicats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe i els cinc parcs de bombers voluntaris d'Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Han estat un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de traga dividits en 10 electrobombas, 34 motobombes i 8 turbobombes. Entre les electrobombas es compta amb 2 bombes de traga d'aigua de gran cabal i 1 especial per a traga de sòlids i fangs.

D'altra banda també s'ha comptat amb altres 15 camions autobomba, corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de la Diputació de Castelló.