Diputació suma a la comunitat científica a la seua aposta pel patrimoni cultural

Diputació suma a la comunitat científica a la seua aposta pel patrimoni cultural
18 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló incorpora a la comunitat científica i el coneixement universitari a la seua aposta pel patrimoni cultural com a actiu per al desenvolupament del medi rural de la província.

18 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló incorpora a la comunitat científica i el coneixement universitari a la seua aposta pel patrimoni cultural com a actiu per al desenvolupament del medi rural de la província. Així, el Govern provincial i la UJI presenten un nou curs de postgrau que davall el títol 'Cultura i desenvolupament. Ocupació del sector cultural' naix com a eina per a promoure la professionalització i l'ocupació dels agents culturals com nou recurs per a impulsar el patrimoni com a via de desenvolupament rural.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, s'ha reunit amb els directors acadèmics d'aquest curs i la vicerectora Carmen Lázaro per a conéixer les claus del seu programa. “Volem anar de la mà amb la Universitat com la major font de coneixement de la nostra província en aquest treball que estem fent de valorar el patrimoni cultural i històric dels nostres pobles com una font de noves oportunitats de futur i desenvolupament”.

Amb aquest curs de postgrau, la Diputació reforça l'important vincle de treball que en matèria cultural realitza amb la UJI, pel qual manté la Càtedra d'Estudis Històrics i el desenvolupament de Camins del Penyagolosa, el Programa d'Extensió Universitària (PEU), el cicle Reclam de teatre, la biblioteca de les Aules amb la publicació de llibres de la província o Imaginària.

“Amb aquest nou curs de postgrau completem un treball de suma d'esforços per a consolidar la nostra cultura com un motiu d'orgull i espai d'oportunitats per al territori”, ha constatat el vicepresident.

Continguts adaptats a la realitat del territori

El contingut acadèmic que s'impartirà en aquest nou curs de postgrau de 32 crèdits universitaris respon a les necessitats plantejades al territori per a impulsar la dinamització i posada en valor del patrimoni cultural als municipis.

Així, aquest programa acadèmic es distribueix en sis blocs temàtics: art, cultura i mercat; empresa i projecte, eines jurídiques per als agents culturals; gestió de l'empresa cultural, màrqueting i xarxes de distribució; productes i oportunitats econòmiques en l'àmbit cultural; patrimoni i turisme cultural; cultura i medi rural.