Diputació reeditarà el programa ‘Salut al Poble’ què va revisar la vista de 1.500 xiquets

Diputació reeditarà el programa ‘Salut al Poble’ què va revisar la vista de 1.500 xiquets
22 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló està ultimant la tramitació administrativa que la portarà a reeditar amb la seua pròxima posada en funcionament el seu programa ‘Salut al Poble’ amb què va revisar la vista a més de 1.500 xiquets i xiquetes de pobles de l'interior en 2018

22 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló està ultimant la tramitació administrativa que la portarà a reeditar amb la seua pròxima posada en funcionament el seu programa ‘Salut al Poble’ amb què va revisar la vista a més de 1.500 xiquets i xiquetes de pobles de l'interior en 2018. Amb això, el Govern provincial reprendrà aquesta iniciativa com a part del seu programa Repoblem que es planteja com a objectiu revertir la despoblació rural de la província. Així, els especialistes que conformen aquest servei del Govern provincial van revisar en 2018 la vista a 1.512 xiquets i xiquetes en els col·legis dels municipis més xicotets de les zones dels Ports, Alt Palància, Alt Maestrat i Alt Millars a través d'aquest servei que va començar a prestar el Govern provincial a finals del mes d'octubre. 


La diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha conegut en diverses ocasions com s'ha dut a terme i l'acollida que ha tingut entre la comunitat escolar de l'entorn rural de la província aquest servei, comprovant el seu desenrotllament en alguns dels centres escolars. “Després de comprovar, amb la primera experiència en 2018, l'excel·lent acollida que va tindre aquesta iniciativa que el que pretén és dotar de més recursos les zones més despoblades de la província en la nostra aposta per revertir la despoblació i per la igualtat d'oportunitats entre tota la gent de Castelló, visca on visca, repetirem l'experiència enguany per a ampliar els seus beneficiaris i arribar a més pobles”.

 

En aqueix sentit, la diputada ha posat de manifest que “aquest nou recurs torna a remarcar en la carència que moltes persones del medi rural troben en el servei sanitari respecte del que té la ciutadania de les ciutats, i pal·liar això també passa per intensificar les labors de prevenció. Donem recursos i arguments per a seguir al poble, potenciant les oportunitats a l'interior respecte al que hi ha a municipis més grans”.


Recuperació del servei de revisions oculars

Cal tindre en compte que el primer programa de prevenció que va dur a terme la Diputació amb Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de prevenció d'ambliopia i altres trastorns visuals. 


“Comencem amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l'ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d'aquest Govern provincial fer-ho, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l'Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a disposició de la ciutadania un servei que s'havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.


Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s'ha coordinat amb l'administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, per tal d'evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç a la ciutadania de Castelló.

Revertir la despoblació de l'interior, una prioritat amb Repoblem
Per al Govern provincial és una prioritat intentar lluitar per aconseguir que tots els pobles de la província mantinguen la seua població i, amb això, “mantinguen la seua capacitat de seguir sumant-li valor a aquesta terra amb l'aportació que fan de conservar el seu patrimoni, el seu paisatge, les seues tradicions, la seua gent o els seus costums. Tot això passa per treballar per dotar-los dels millors serveis”, ha assegurat la diputada. 


I és que les iniciatives que està posant a disposició dels pobles la Diputació estan tenint una gran acollida, la qual cosa demostra la proximitat de la institució amb els municipis, la seua implantació territorial i la seua capacitat de resposta.