Diputació promou el turisme escolar en el Castell de Penísco

Diputació promou el turisme escolar en el Castell de Penísco
9 de Novembre de 2018

La Diputació promou el turisme escolar al Castell de Peníscola i la divulgació del patrimoni cultural i històric entre els més menuts a través d'un atractiu programa de continguts per als col·legis.

9 de novembre de 2018. La Diputació promou el turisme escolar al Castell de Peníscola i la divulgació del patrimoni cultural i històric entre els més menuts a través d'un atractiu programa de continguts per als col·legis. Així, el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat avui un catàleg d'unitats didàctiques que la Diputació ha creat per a enriquir la visita al monument, de manera que els col·legis puguen treballar el seu contingut en les aules amb l'alumnat de forma prèvia i posterior a la visita.

Amb això, tal com ha assegurat Sales, “estem enriquint la visita al Castell convertint-la en tota una experiència enriquidora per als coneixements dels xiquets i xiquetes, que coneixeran més de la seua història i es fixaran molt més en els elements del monument quan recórreguen les seues instal·lacions”.

En aqueix sentit, Sales ha insistit en el fet que “l'aposta de la Diputació amb el Castell de Peníscola i la posada en valor del nostre patrimoni no sols s'adreça cap al turisme que puga vindre de fora de la província, sinó que també i especialment a donar-lo a conéixer entre la pròpia gent de Castelló perquè se senta molt orgullosa de tot el que tenim per oferir a la nostra terra. El primer pas per a això és conéixer-ho, i aquesta forma és la millor, la més atractiva per als xiquets i xiquetes. Estic convençut que aquests continguts, dissenyats des del rigor d'especialistes de l'editorial Sar Alexandria i amb la creativitat i innovadores tècniques informàtiques d'Amazing Up seran molt ben rebuts per tota la comunitat educativa”.

El programa s'ha dissenyat perquè l'experiència dels xiquets i xiquetes siga en forma de joc perquè alhora que els xicotets visitants aprenen, també es divertesquen. La interacció dels xiquets i xiquetes amb l'experiència de la visita és quelcom que s'ha tingut molt en compte en l'elaboració dels continguts que se centren en l'època temperaria i del Papa Luna. Per a això, es compta amb fitxes, contes i vídeos que van guiant el xiquet o xiqueta pel Castell de Peníscola, també amb les fitxes del professorat que són continguts específics per al professorat.

Cal tindre en compte que el Castell de Peníscola està considerat entre els 15 millors del panorama nacional pel seu elevat nombre de visitants, immillorable estat de conservació i restauració de l'edifici i per les seues accions de dinamització turística-cultural.

Compromís amb la divulgació i posada en valor del patrimoni

Aquesta nova actuació s'emmarca en el compromís de la Diputació amb la posada en valor del patrimoni cultural i històric de la província com a motor dinamitzador del territori. Cal tindre en compte que les actuacions dutes a terme per la Diputació de Castelló amb el Pla director del Castell han permés recuperar sales i ampliar la visita, incorporar elements museístics, audiovisuals i d'interacció amb les visites que han millorat la qualitat de la visita, convertint-la en una autèntica experiència per a tots els públics.

“Hem invertit a millorar el castell, a convertir-lo en un continent d'activitat cultural de qualitat, i això repercuteix en que milers de persones s'acosten a conéixer-lo i, amb això, també a la província de Castelló”, ha indicat Sales.

Cal recordar que tota la informació del castell, així com l'agenda cultural i venda d'entrades pot consultar-se online en castelldepeniscola.dipcas.es

Nota: les guies didàctiques ja es poden descarregar en castelldepeniscola.dipcas.es (https://castelldepeniscola.dipcas.es/es/guies-didactiques.html)