Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació promocionarà Territori Templer Run & Bike Experience

Diputació promocionarà Territori Templer Run & Bike Experience

24 de gener de 2019. La Diputació de Castelló promocionarà a través de l'esport el patrimoni cultural a través de Territori Templer Run & Bike Experience. El Govern provincial ha presentat en Fitur aquesta iniciativa que enriqueix encara més el seu programa 'Castelló Escenari Esportiu' i amb la què fa convergir turisme, cultura i esport en un mateix producte carregat de noves oportunitats per al territori provincial. És tant el potencial que obri aquest esdeveniment que el Govern provincial arranca així la seua promoció abans que tinga lloc els pròxims dies 1 i 2 de novembre de 2019.

Tal com ha assegurat el diputat provincial d'Esports, Luis Martínez, “amb un enfocament turístic i molt popular, aquesta competició oferirà a les persones que practiquen esport un gran ventall de possibilitats a triar entre distintes modalitats esportives i dies de competició, incorporant com a novetat la modalitat BTT elèctrica i la pernoctació i convivència en un campament temàtic. És per això que amb prou de temps per davant ja treballem aquesta prova esportiva com una gran oportunitat per a continuar generant riquesa a Castelló. A través d'aquesta competició molts descobriran l'enorme patrimoni cultural i històric entorn dels templers a la nostra província”.

I és que l'esport i el turisme es donaran la mà amb aquesta carrera que, tal com ha explicat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, “donarà a conéixer el gran patrimoni cultural que té la nostra terra. Ja al seu dia creàrem el mirador templer, la sèrie de televisió Castelló Territori Templer, i ara fem un pas més i serà a través de l'esport que podem oferir aquesta nova experiència a través de la què descobrir la riquesa de la nostra terra”.

Un atractiu sobre el qual també remarca l'organitzador de la prova, Roberto Marqués, que ha assegurat que “unim esport, turisme, cultura i naturalesa amb un espectacular recorregut pels pobles de la nostra província consolidant Castelló com a destinació esportiva. Donarem l'opció de fer la competició en un sol dia, de forma més popular, o en dues jornades per als més preparats”.

La competició discorrerà pels municipis de Culla, Peníscola, Alcalá de Xivert i Santa Magdalena de Polpís.

Senda Mirador Templer

La Diputació promou amb la creació del sender senyalitzat denominat 'El Mirador Templer' la posada en valor dels recursos patrimonials també com a element dinamitzador del turisme i de l'activitat dels municipis de Castelló. El Govern provincial ha creat aquesta nova senda interpretativa que en els seus més de 26 quilòmetres de longitud uneix Peníscola amb Alcossebre (Alcalà de Xivert), unint amb això els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i Alcalà de Xivert. Es tracta d'una senda que discorre en un 90% del seu recorregut pel Parc Natural de la Serra d'Irta i que combina la riquesa paisatgística d'aquesta zona de la província amb l'atractiu patrimoni històric de les fortaleses històriques.

Cal assenyalar que aquesta actuació dóna continuïtat al Pla director del Castell de Peníscola a través del què la Diputació es proposa posar en valor les fortaleses templeres i, alhora, aprofitar totes i cada una de les oportunitats que el monument més visitat de la nostra província puga irradiar a la resta de municipis de Castelló amb els què guarda relació.

Generar recursos turístics per a crear més oportunitats

És important assenyalar que aquesta iniciativa de la Diputació es correspon amb la seua prioritat d'ajudar els municipis de la província a generar productes turístics a través de la posada en valor dels seus recursos per tal de generar en ells noves oportunitats de futur.

Així, tant el Mirador Templer com la competició Territori Templer Run & Bike Experience compten amb una determinació divulgativa que comprén tant les visites ocasionals o de temporada com la pròpia gent de Castelló. Trobaran en aquests itineraris un nou motiu per a visitar el ric patrimoni que tenen els municipis de la nostra província. A més, mostrar aquest llegat de forma més accessible, contribuirà que es visite més i facilitarà la dinamització dels diferents agents locals.