Diputació preveu rehabilitar més de 1.500 km de camins rurals

Diputació preveu rehabilitar més de 1.500 km de camins rurals
25 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló preveu rehabilitar més de 1.500 quilòmetres de camins rurals amb el seu ambiciós Pla provincial de rehabilitació de camins rurals, els treballs del qual ja han començat i que compta amb una inversió de 750.000 euros fins a finals d'any

24 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló preveu rehabilitar més de 1.500 quilòmetres de camins rurals amb el seu ambiciós Pla provincial de rehabilitació de camins rurals, els treballs del qual ja han començat i que compta amb una inversió de 750.000 euros fins a finals d'any. Amb això, el Govern provincial torna a materialitzar el seu compromís amb l'atenció de les pistes i camins rurals de la província com a part de la seua implicació amb la posada en valor del patrimoni natural castellonenc al servei de la generació de noves oportunitats per als pobles, una labor que li ha merescut el reconeixement de desenes d'ajuntaments que veuen amb aquestes actuacions la garantia de mantindre els seus camins en bon estat.


 

El diputat del Medi Natural, Antonio Cases, ha assegurat que “hem consolidat aquesta actuació que parteix amb els millors indicadors de la seua història, perquè estem aconseguint atendre totes les peticions dels pobles actuant pràcticament per tots els racons de la província”.


 

En aquests moments, la Diputació té actius fins a deu equips de treball, distribuïts de la manera següent: dos a la comarca de la Plana Alta, dos equips a l'Alt Palància, un a l'Alt Millars, dos a l'Alcalatén, un al Baix Maestrat i un als Ports. Cal tindre en compte que cada equip compta amb un tipus de maquinària, adaptada a les necessitats de cada zona, i que la Diputació va programant els treballs d'acord amb la forma més útil i eficaç en el trasllat de la dita maquinària per tal d'optimitzar el rendiment dels equips.


 

El diputat ha posat en valor la importància que tenen aquests treballs, perquè segons ha afirmat “si volem generar oportunitats als pobles, hem d'ajudar els ajuntaments a mantindre atenció també al seu entorn natural, i amb aquesta rehabilitació ajudem a millorar l'accessibilitat a zones pràcticament intransitables, facilitar el treball de ramaderia i agricultura per a accedir a les seues propietats i, en definitiva, cuidar del nostre patrimoni natural perquè a més de ser un paisatge atractiu també siga una font d'oportunitats per als pobles i no queden abandonats”.


 

Planificant l'inici de treballs 2018

Cal tindre en compte que els treballs, que han començat durant aquest mes de febrer tenen una previsió de duració estimada fins al mes d'octubre, amb períodes d'interrupció quan així ho exigesquen les condicions climàtiques i els estats d'alerta per a previndre el risc d'incendis.


 

“Treballem a llocs molt sensibles, moltes vegades a zones d'elevat valor ecològic, amb la qual cosa tan importants són els treballs que realitzem per a garantir l'accés a aquestes zones millorant les pistes, com l'atenció de totes i cada una de les indicacions que se'ns realitzen per a evitar qualsevol incendi”, ha indicat Cases.


 

En aqueix sentit, el diputat ha assenyalat que “en els set anys de treballs ja realitzats a les zones que ens han sol·licitat els ajuntaments hem comprovat una millora generalitzada de les nostres vies rurals que continuarem”.


 

Quant a la tipologia de treballs que sol·liciten els ajuntaments, consisteixen essencialment en el condicionament de pistes, mitjançant retrocarregadores, i en la neteja de cunetes mitjançant desbrossadores.


 

“Anem on ens demanen els ajuntaments, actuem allà on els propis municipis prioritzen, en una actuació que incideix en l'objectiu prioritari de la Diputació d'igualar les oportunitats de tots els municipis de la província”, ha conclòs el diputat Cases.


 

Important labor també per a previndre incendis

Cal tindre en compte que aquests treballs realitzats per la Diputació de Castelló al servei del manteniment i rehabilitació de pistes i camins rurals contribueix, a més, a la prevenció d'incendis. Tant és així que molts municipis han sol·licitat en les distintes edicions d'aquesta actuació provincial la rehabilitació de trams concrets per a recuperar l'accés a zones d'elevat valor natural, vials que s'utilitzen pels vehicles d'extinció en cas d'incendi.