Diputación incorpora aquest curs 13 noves ‘escoles matineres'

Diputación incorpora aquest curs 13 noves ‘escoles matineres'
1 de setembre de 2018

La Diputació de Castelló reinicia el curs amb un decisiu impuls al programa Repoblem per a combatre la despoblació en els entorns rurals de la província. Tant és així que aquest mes de setembre potencia absolutament totes les línies de treball amb les ajudes a la natalitat, les unitats respira i les escoles matineres, a més d'incorporar un nou servei molt sol·licitat als pobles xicotets com és el del transport rural per a anar al metge.

1 de setembre de 2018. La Diputació de Castelló incorporarà aquest curs 13 nous pobles al seu programa ‘d'Escoles Matineres’ davant l'augment de la demanda d'ajudes després de l'espectacular èxit i satisfacció als municipis que ja la tenen. Tant és així, que aquest curs passaran de les 10 actuals fins a 23, atenent el Govern provincial les peticions de municipis xicotets, especialment d'entorns rurals.

L'única que falta per aprovar és la sol·licitada per l'Ajuntament de Tales i que està previst que passe el pròxim 18 de setembre per Junta de Govern per a donar el vistiplau a la seua posada en marxa. Amb això, el Govern provincial constata l'èxit d'aquest servei que promou la conciliació familiar i laboral en les famílies que resideixen a l'interior de la província i impulsa la igualtat d'oportunitats entre els 135 municipis de Castelló.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “aquesta ha estat una de les mesures estrela de Repoblem, l'estratègia impulsada per Javier Moliner per a combatre la despoblació i l'envelliment als pobles xicotets de la província i que implica totes les àrees de la Diputació. Ja vam tancar el passat curs escolar amb un excel·lent balanç de les ‘escoles matineres’ amb un total de 10 municipis i 189 xiquets i xiquetes atesos, però aquest curs esperem almenys duplicar aquestes xifres amb les 13 noves ‘escoles matineres’ previstes”.

Vicente-Ruiz ha assenyalat, a més, que “hem preguntat a les distintes AMPAS dels centres educatius i la valoració de pares, mares i alumnat ha estat excel·lent. Estem molt satisfets amb la qualitat del servei i amb l'acollida que ha tingut i és per això que fomentarem la seua implantació a més pobles. Igualar les oportunitats i els serveis que tenen municipis més grans per a fer possible la conciliació és un dels nostres objectius, perquè hem comprovat que açò és fonamental perquè una família es plantege anar a un poble a viure o romandre en ell, i hem de propiciar totes aquestes facilitats”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares i mares tots coincideixen amb la qualitat del servei, amb la millora en l'adquisició de material que ha suposat per als centres i també en l'ajuda que els genera al seu dia a dia als seus pobles comptar amb aquest servei per a conciliar la seua vida familiar i laboral”.

Més treball i pressupost

El compromís de la Diputació de frenar la despoblació de l'interior es tradueix en treball i pressupost, com el que destina a les Escoles Matineres que manté aquest servei a municipis de menys de 10.000 habitants.

“No hi ha millor prova del nostre compromís contra la despoblació i per la igualtat d'oportunitats de tota la gent de Castelló independentment d'on trien viure que aquest reforç de polítiques tan importants que estan donant tan bons resultats a l'àmbit rural”, ha indicat Vicente-Ruiz.

Així, la Diputació ha consignat 121.000 euros per a l'adequació d'equipament de les Escoles Matineres i la contractació de monitors per a prestar aquest servei.