Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputación de Castellón dinamizará los pueblos de la provincia el próximo fin de semana

Diputación de Castellón dinamizará los pueblos de la provincia el próximo fin de semana
14 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló dinamitzarà els pobles de la província durant el pròxim cap de setmana amb un ampli catàleg de fins a quatre competicions esportives de distintes disciplines i magnituds que ompliran de visitants i esportistes aquests municipis amb el conseqüent benefici econòmic per als pobles

14 de juny de 2019. La Diputació de Castelló dinamitzarà els pobles de la província durant el pròxim cap de setmana amb un ampli catàleg de fins a quatre competicions esportives de distintes disciplines i magnituds que ompliran de visitants i esportistes aquests municipis amb el conseqüent benefici econòmic per als pobles. Així, a través del seu programa Castelló Escenari Esportiu, el Govern provincial impulsa aquests dies la celebració de la Petjada de Sant Joan de Moró, la Jubilata´s Cup a Borriana, la 10K Benicàssim Adecco, i la VIII Marxa BTT Els Rosildos-la Serra d'en Galceran.

El diputat provincial d'Esports, Luis Martínez, ha explicat que “precisament aquest cap de setmana torna a ser un bon exemple de com la nostra aposta per l'esport, tant popular com amb competicions més importants, està ajudant a generar noves oportunitats econòmiques als pobles de la província. Aquestes competicions pels pobles són clar exemple del treball que estem fent junt amb els clubs per a continuar omplint d'esport i d'activitat la província diàriament. Les més visibles són les competicions més importants, però darrere d'elles hi ha moltes que conformen aquesta gran aposta de la província de Castelló per l'esport de què tan orgullosos estem”.

En aqueix sentit, Martínez ha assenyalat que “a través de Castelló Escenari Esportiu estem omplint amb prop de 400 competicions a l'any pràcticament tot el calendari anual amb un permanent goteig de visitants que coneixen les virtuts dels nostres pobles i la nostra província com el millor escenari de la Mediterrània per a la pràctica esportiva”.

La “Petjada” de Sant Joan de Moró

Demà dissabte, a la localitat castellonenca de Sant Joan de Moró, tindrà lloc el seu tradicional trail de la “Petjada”, prova pertanyent al Circuit Diputació de Curses per Muntanya. Aquesta carrera és el fruit de tot un poble bolcat en la seua celebració, que aconsegueix la seua vintena edició en la seua modalitat de llarga distància i la seua tercera en la “Mitja Petjada”.

Quant a les característiques de les dues distàncies: la curta o Mitja Petjada , consta d'un recorregut de 10 quilòmetres amb +250m de desnivell i amb la seua hora d'inici fixada a les 7’45h, un recorregut ràpid però amb tots els ingredients per a disfrutar de la muntanya i les seues vistes.

En la distància reina, La Petjada, és una carrera marcada per la seua ascensió al Tossal del Mollet i Tossal Blanc, ambdós punts icònics per a la localitat i els més elevats. Visitant també l'ermita de sant Vicent i recorrent els seus 19’5 km i +900m de desnivell arrancant a les 7’30h del matí.

Jubilata’s Cup - Club Nàutic de Borriana

L'emoció de la vela està servida a Borriana amb la celebració de la IX Jubilata’s Cup que tindrà lloc en aigües de Borriana aquest cap de setmana, dies 15 i 16 de juny. La Jubilata’s organitzada un any més pel Club Nàutic Borriana, destaca per ser fonamentalment, una regata d'interés social i esportiu inclosa en el calendari de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i, a més, puntuable per a la Copa RANC de la Comunitat Valenciana per segon any consecutiu i com a novetat i al·licient per als armadors també en la Copa Promoció.

A més, en el marc d'aquest esdeveniment, el Club Nàutic Borriana celebrarà un dia de portes obertes pensat perquè la gent menuda d'entre 6 i 12 anys, ajudada per una sèrie de monitors s'acosten a l'esport de la vela.

10k Benicàssim Adecco

Més de mig miler de participants es reuniran en la Torrassa Bernat de Benicàssim per a participar en aquesta prova marcada per la solidaritat.

Les persones participants en aquesta prova ho fan de diferents formes: per parelles, per equips de quatre membres i de forma individual; sent aquesta última modalitat puntuable per al Circuit Diputació de Carreres Populars.

Com hem dit, la prova ve marcada per la solidaritat i és que tots els beneficis de la prova i una donació de l'organitzador van destinats a favor de la lluita contra el càncer, banc d'aliments i l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Castelló. La cita és les 8:30 hores en la Torrassa de la localitat benissenca.

VIII Marxa BTT Els Rosildos – la Serra d'en Garceran

La VIII Marxa BTT Els Rosildos – la Serra d'en Garceran forma part del Circuit BTT Muntanyes de Castelló i aquesta segona edició se celebra als Rosildos.

La marxa consta de 38 quilòmetres i 1200 metres de nivell acumulat i dos trams Strava. És un recorregut exigent en alguns trams però molt atractiu generalment, recorrent, sengles, camins i paratges insòlits de la població com ara: “la Bassa del Bosc”, “la Font de l'Ombria”, “El Solés”, llocs que no es poden perdre els verdaders amants de la naturalesa.

Amb l'organització de la marxa realitzada pel club “Barrina Xtrem” i l'Associació “Amics de la Muntanya”, la localitat disfruta d'una alta repercussió i dóna a conéixer la seua gastronomia, la seua gent i l'entorn; objectius que busca la Diputació amb #CSEscenariEsportiu.