Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació implica els ajuntaments per a optimitzar la repercussió turística

Diputació implica els ajuntaments per a optimitzar la repercussió turística

6 de març de 2019. La Diputació de Castelló promou la implicació dels ajuntaments el terme dels quals travessen les carreres de muntanya de llarg recorregut de la Penyagolosa Trails 2019, perquè els seus pobles aprofiten al màxim la repercussió turística i esportiva d'aquesta convocatòria. Així, el Palau Provincial de la Diputació ha acollit la primera reunió de coordinació amb què ja arranca aquesta emblemàtica convocatòria de ‘Castelló Escenari Esportiu’ que es desenvoluparà del 12 al 14 d'abril.

“Una de les claus de la fórmula d’èxit en la organització de aquestes carreres, i que ens ha servit per a ser referents del desenvolupament turístic de esdeveniments esportius a Europa és l’enorme implicació de la población en la Penyagolosa Trails. Per a intensificar aqueixa implicació i que la ciutadania d’aquestos pobles continue sentint com a pròpia aquesta competició és fonamental compartir tota la informació amb els ajuntaments, i mantindre aquestes trobades a què també assisteixen els clubs organitzadors que ens comenten els últims detalls esportius de cara a què aqueix fi de setmana tot transcórrega de la millor manera”, ha explicat el diputat Martínez en concloure la trobada.

Concretament, a la reunió convocada per la Diputació i el Club Marató i Mitja estaven convocats els ajuntaments de Castelló de la Plana, Borriol, Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat, Culla, les Useres, Xodos, Benafigos, Vilafamés, Llucena i Villahermosa.

2.100 corredors vinguts de tot el món

Tots els detalls de organització de les dues carreres estan tancats per tal de garantir el seu bon desenvolupament durant aqueix cap de setmana en aquesta zona de l'interior de la provincia. Un total de 2.100 esportistes participaran en les dues cites esportives (1.500 en la Marató i Mitja i 600 en la CSP), el calendari d’activitats de les quals començarà la vesprada del divendres 12 d'abril i es mantindrà fins al diumenge dia 14.

Si bé és cert que l'interés creixent per la Penyagolosa Trails és molt important per a la Diputació a l'hora d'exportar els atractius de la província com el millor escenari per a la pràctica esportiva durant tot l'any, ho és més la creixent internacionalització que aquesta carrera està experimentant.

Així, s'han rebut sol·licituds de participació des d'Austràlia, Hong Kong, les Illes Marianes del Nord, Japó, Xina, Malàisia, Sud-àfrica, Moçambic, Zimbaue, Sudan, Emirats Àrabs, Sàhara Occidental, Algèria, els Estats Units, Canadà, Mèxic, Cuba, Costa Rica, països sud-americans com ara Brasil, Colòmbia, Argentina, Perú, Bolívia o Xile i, per descomptat nombrosos europeus, com ara Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, els Països Baixos, Portugal, Polònia, la República Txeca, Romania, el Regne Unit, Suècia, Suïssa, Turquia o Ucraïna. 

Penyagolosa Trails HG té cada any més participants provinents d'altres països i, sens dubte, l'albergar el Campionat del Món de Trail el passat 12 de maig, ha contribuït a donar a conéixer Penyagolosa Trails HG a tot el món. 

 

A més, cal destacar que aquest esdeveniment tornarà a ser puntuable per a UTMB (3 punts ITRA la MiM i 5 la CSP) i estarà en el circuit Spain Ultra Cup. També, enguany la CSP ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en l'escaló PRO i serà prova classificatòria per a la Western States Endurance Run 2020.