Diputació i l'Ajuntament de Benicàssim presentaran en societat la rehabilitació de Villa Elisa

Diputació i l'Ajuntament de Benicàssim presentaran en societat la rehabilitació de Villa Elisa
27 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim presentaran a la societat benicense i provincial el resultat de la rehabilitació de Villa Elisa aquest cap de setmana

27 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim presentaran a la societat benicense i provincial el resultat de la rehabilitació de Villa Elisa aquest cap de setmana. Així, i abans de la seua imminent posada en funcionament, el Govern provincial i el consistori posen fi a 11 anys d'inactivitat en aquest emblemàtic espai. Amb això, la Diputació suma aquesta important actuació al seu compromís no sols amb el turisme d'experiències i la dinamització cultural de la província, sinó amb la posada en valor del patrimoni històric i la seua divulgació com a actiu generador de noves oportunitats als municipis.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat que "Benicàssim suma amb la rehabilitació de Villa Elisa una autèntica joia patrimonial al turisme i l'activitat cultural i social de la nostra província. Estem a punt de posar a disposició de tota la gent de Benicàssim i de la província un espai que passa a ser un important actiu per a generar noves oportunitats. A partir de molt prompte Vil·la Elisa es va a incorporar a les coses bones que passen en aquesta terra i que ens fan sentir tan orgullosos de ser de la província de Castelló. Gràcies a la decidida aposta del seu Ajuntament, amb la seua alcaldessa Susana Marqués al cap, i al suport del Govern provincial en a penes uns dies Vil·la Elisa tornarà a obrir les seues portes a un millor futur no sols per a Benicàssim sinó també per a la resta de la província de Castelló".

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha assenyalat per la seua banda que “és tal la inquietud i la necessitat de la població de tornar a visitar i estar en Villa Elisa, perquè es puga constatar en tota la seua esplendor, l'impressionant treball arquitectònic i tècnic que s'ha realitzat. Estem molt orgullosos de l'esforç realitzat per a tornar la brillantor i la magnitud a aquest palauet, que és un dels símbols de Benicàssim que volem que tothom puga observar així, net i franc”.

Per aquest motiu, el divendres a la vesprada a les 19 hores i el dissabte al matí a partir de les 10:30, s'obrirà el recinte de Villa Elisa perquè conega l'espai i es genere la inquietud per organitzar i omplir de contingut la vil·la en en un futur immediat. També assistiran representants del sector turístic i social de Benicàssim i de la província, a fi que coneguen aquest recurs que a partir de ja, podrà ser un al·licient per a l'arribada de turistes i organització d'esdeveniments.

Però a més de la visita del divendres a la vesprada, el dissabte al matí també les portes de la vil·la estaran obertes al públic en general perquè qui desitge puga visitar-la. La visita pública començarà a partir de les 10:30 i fins a les 13:30 en grups de 50 persones. Per a participar en aquestes visites només cal acudir fins a la vil·la i incorporar-se a algun dels grups.

Susana Marqués ha recalcat que “la nova Villa Elisa, remodelada i impecable és una fita en la història de la nostra ciutat i, per tant, havíem de fer-la participativa. Crec que tot el veïnat de Benicàssim han sentit com propi aquest projecte. A més, la inestimable col·laboració de la Diputació que ha fet possible amb el seu compromís i finançament, la recuperació de la vil·la, fa més popular encara aquest projecte de rehabilitació patrimonial. Per això, no volem que la ciutadania es perda ni un detall del projecte. Volem que veja la vil·la ara nua i mostrant l'aportació a la construcció, perquè després es valore encara més el contingut i la dinamització”.


 

Declaracions a què el president provincial ha afegit que "la cuidada rehabilitació de cada un dels espais deixa com resultat un edifici preciós, que recupera tota l'esplendor de l'època de les vil·les de Benicàssim com a important exponent del nostre turisme, en una ubicació meravellosa, enfront de la nostra mar Mediterrània".

Dades del projecte

El projecte de rehabilitació de Vil·la Elisa va ser redactat pels arquitectes José Ramón Torn, Carlos Ortega i Aleksandra Mrdja, amb la participació com a assessor emèrit de Manuel Portaceli el redactor original del primer projecte. Els treballs s'han desenvolupat amb un objectiu primordial, com és respectar la singularitat d'aquest edifici emblemàtic construït en 1943; però al mateix temps dotant-lo dels espais i àrees de gestió i treball necessaris per a convertir-lo en un lloc de referència per a usos múltiples.

El projecte de remodelació de Villa Elisa ha contemplat l'actuació sobre tota la parcel·la d'una superfície total de 4263 metres quadrats i els dos edificis que compten amb una superfície construïda entre ambdós de quasi 2000 metres quadrats.