Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i Creu Roja s'uneixen per a combatre la pobresa energètica

Diputació i Creu Roja s'uneixen per a combatre la pobresa energètica
10 de Març de 2017

El Govern provincial firma un conveni amb la institució per a propiciar un estalvi en la factura de la llum a través de la formació

10 de març. La Diputació de Castelló i Creu Roja treballaran de la mà per a combatre la pobresa energètica entre les persones majors de l'interior de la província. El Govern provincial ha firmat un conveni de col·laboració amb l'entitat social per a subvencionar amb 35.000 euros el programa de formació que implementarà al món rural castellonenc Creu Roja “per a crear bons hàbits que permeten un important estalvi en la factura de la llum entre les persones beneficiàries”.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, s'ha reunit amb la presidenta provincial de l'entitat, Omayra Serrano, per a traçar les línies d'actuació d'una iniciativa que “ens permetrà reduir la factura energètica dels nostres majors amb el notable benefici econòmic i social que això comporta”.

Per a això, el projecte finançat pel Govern provincial constarà, tal com ha destacat la presidenta de Creu Roja Castelló, de dues fases diferenciades. “Gràcies a la Diputació, en primera instància durem a terme una intensa campanya de sensibilització i conscienciació perquè les persones majors siguen conscients de la importància d'adoptar bons hàbits en matèria energètica i en una segona fase, posarem a la seua disposició un Kit d'estalvi perquè materialitzen aquestos coneixements”, ha subratllat la presidenta provincial.

Tant Vicente-Ruiz com Serrano han destacat que si bé aquest programa va adreçat principalment a persones majors de l'interior provincial, “es treballarà per a poder ajudar aquelles famílies que siguen més vulnerables en matèria de pobresa energètica”. “Des d'aquesta administració no permetrem que la falta de recursos apague el present de la gent de Castelló. Estar al costat d'aquelles persones que més ho necessiten per a igualar les oportunitats a tot el territori és un objectiu prioritari de la gestió provincial”, ha ressenyat la diputada d'Acció Social.

Campanya de suport a Repoblem

No en va, tal com ha insistit Vicente-Ruiz, “aquest projecte no busca només ajudar la gent major de l'interior de Castelló que baixen la seua despesa en matèria energètica; és una eina per a millorar l'autonomia i qualitat de vida de les nostres persones majors i, per tant, per a consolidar la població al món rural castellonenc”.

“Qualsevol iniciativa que permeta que la gent de Castelló guanye en benestar i alhora reforce un eix estratègic en la gestió d'aquesta Diputació, com és Repoblem, campanya impulsada per Moliner per a frenar la despoblació rural, sempre tindrà el suport inequívoc d'aquesta administració”, ha asseverat la diputada provincial.

Junt amb els ajuntaments

Cal destacar que, a més dels 35.000 euros destinats a finançar el conveni firmat amb Creu Roja, al llarg d'enguany, el Govern provincial invertirà 50.000 euros en els ajuntaments de la província per a ajudar-los a combatre l'empobriment energètic que afecta les llars amb menys ingressos”.

D'aquesta manera, la Diputació sumarà els ajuntaments castellonencs “en la seua lluita contra la pobresa energètica perquè aquelles famílies que travessen greus problemes per culpa de la factura no vegen perillar el seu subministrament de llum, amb tots els problemes que això ocasionaria”.