Diputació finança la contractació de personal d'informació turística

Diputació finança la contractació de personal d'informació turística
18 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló donarà en els pròxims dies un nou impuls a que els municipis mantinguen l'activitat turística durant tot l'any amb l'aprovació de la concessió d'ajudes als ajuntaments perquè contracten personal d’informació turística

18 de maig de 2019. La Diputació de Castelló donarà en els pròxims dies un nou impuls a que els municipis mantinguen l'activitat turística durant tot l'any amb l'aprovació de la concessió d'ajudes als ajuntaments perquè contracten personal d’informació turística. Amb una inversió de 225.000 euros, El Govern provincial concedirà aquestes ajudes de lliure concurrència per les quals paga fins al 95% de la despesa que suposa per als municipis turístics de la província la contractació d'aquests professionals per a fomentar tant la promoció dels municipis com la contractació laboral.

Cal tindre en compte que aquesta iniciativa ha tingut una gran repercussió en el manteniment de l'oferta turística dels pobles de la província i un gran èxit d'acollida entre els ajuntaments, que veuen en aquestes ajudes una nova oportunitat per a mantindre la comunicació de la destinació   turística dels seus municipis durant tot l'any. I és que aquesta inversió del Govern provincial fa realitat que molts pobles puguen mantindre durant tot l'any personal d’ informació turística contractat perquè informe als municipis dels distints productes turístics que ofereix el municipi per al gaudi de les seues visites.

El vicepresident i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que  “és una gran ajuda per als pobles, que veuen com amb aquesta ajuda poden contractar una persona que manté l'activitat promocional i divulgativa dels recursos turísticos del municipi durant tot l'any”.

I és que, segons Martínez, “de poc serveix tindre el millor patrimoni cultural, històric o natural si no hi ha ningú que t'indique com visitar-lo o et guie en el teu recorregut per un municipi o per una zona determinada de la província. Amb aquestes ajudes, en definitiva, el que fem des de la Diputació és dotar els ajuntaments de més mitjans per a multiplicar les oportunitats turístiques als pobles i generar ocupació”.

Va beneficiar 34 municipis en 2018

Cal tindre en compte que aquestes subvencions permeten multiplicar les oportunitats turístiques no sols a l'estiu, sinó durant tot l'any en molts casos. Suposen entre el 50% i el 95% de la despesa dels diferents municipis i estan destinades a ajuntaments integrats en la Xarxa Tourist Info. Cal recordar que en 2018 es van beneficiar d'aquestes ajudes un total de 34 municipis (Albocàsser, Alcalà de Xivert, Almenara, Ares del Maestrat, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriol, Cabanes, Castelló de la Plana, Catí, Xilxes, Cinctorres, Cirat, Forcall, Jérica, la Pobla de Benifassà, la Salzadella, Moncofa, Morella, Navajas, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola, Sant Mateu, Segorbe, Tírig, Torreblanca, Traiguera, Vilafamés, Vilafranca, Vinaròs i Xilxes).


 

En aqueix sentit, Martínez ha explicat la “important labor que compleixen aquest personal d’informació turística, que atén les visites quan es desplaça al municipi, però que, a més, està realitzant una labor de promoció en canals digitals com ara les xarxes socials que visibilitza els tresors turístics dels nostres pobles”.


 

Entre les labors del personal d’informació turística es troben atendre les visites en l'oficina de turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l'oferta turística a altres destinacions i en xarxes socials o coordinar accions i esdeveniments durant tot l'any que servesquen com a reclam turístic i cultural.


 

Nous llocs de treball

Cal tindre en compte que junt amb la millora de l'atenció al turisme, la creació d'ocupació és l'objectiu clau d'aquesta iniciativa del Govern provincial, també d'acord amb el seu objectiu de consolidar població als pobles més xicotets de la província.


 

En aquest sentit, la Diputació de Castelló és l'única institució que té una línia d'ajudes perquè aquests municipis puguen millorar les seues oportunitats de dinamització turística. “Crear un lloc de treball sempre és important, però a més en el cas d'un poble xicotet pot ajudar a fer que una família es plantege quedar-se a viure durant tot l'any. I això és el que volem, pobles amb gent i serveis els 365 dies de l'any, ajudar-los a generar aqueixes oportunitats per a frenar la tendència migratòria de població de l'entorn rural a l'urbà de la província", ha subratllat el vicepresident de la Diputació.