Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació dona suport a l'Associació d'Alzheimer de Castelló

30 d'Octubre de 2018
Diputació dona suport a l'Associació d'Alzheimer de Castelló
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha confirmat el suport del Govern provincial a l'activitat de l'Associació de Familiars de Persones amb la Malaltia d'Alzheimer i altres Demències de Castelló (AFA Castelló) amb una aportació de 22.500 euros enguany.

30 d'octubre de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha confirmat el suport del Govern provincial a l'activitat de l'Associació de Familiars de Persones amb la Malaltia d'Alzheimer i altres Demències de Castelló (AFA Castelló) amb una aportació de 22.500 euros enguany. Ha estat en la trobada que ha compartit amb el president de l'AFA Castelló, Emilio Marmanéu, amb qui ha pogut valorar el funcionament de les línies de treball que mantenen actives i estudiar possibles línies de col·laboració futura per a continuar treballant per la millor qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

Cal tindre en compte que en aquesta ajuda s'inclou l'aportació de 20.000 euros que la Diputació destina a ajudar en les despeses de manteniment dels centres de dia que l'associació té habilitats a Onda, Vinaròs, la Vall d’Uixò i Vila-real per a l'atenció de la síndrome d'Alzheimer i patologies associades, constituïts com a recursos indispensables per a l'atenció integral, en l'àmbit de la província, del dit col·lectiu de població. A més, l'associació és beneficiària de 2.500 euros de subvenció provincial de la línia d'ajudes a entitats prestadores de serveis socials amb què s'articula el programa de treball 'Aproximació a la patologia d'Alzheimer i la seua problemàtica sociofamiliar'.

“Des del Govern provincial estem compromesos en treballar per garantir la igualtat d'oportunitats de tota la gent de Castelló, especialment dels que més complicat ho tenen. És per això que estem al costat d'AFA Castelló per a, en la mesura de les nostres possibilitats, continuar ajudant a fer que la província cresca en serveis i en qualitat de vida”.

Cal assenyalar que des dels centres de dia d'AFA Castelló es proporcionen les cures bàsiques a les persones malaltes, estimulant la seua activitat mental i propiciant el contacte social, a més d'oferir suport a les famílies, descarregant-les durant una franja horària de la seua labor de cuidadores i oferint-hi assessorament i informació sobre la malaltia i sobre les pautes d'actuació en l'àmbit domiciliari.

Més de 60 iniciatives socials en 2018

La Diputació de Castelló ha materialitzat enguany més de 60 iniciatives socials amb una inversió de 2,13 milions d'euros, la qual cosa consolida el Govern provincial en el seu lideratge d'inversió a col·lectius socials a Castelló.

A més de les ajudes a les entitats prestadores de serveis socials, la Diputació manté entre altres iniciatives tan importants com el Servei de Teleajuda que atén prop de 3.000 persones majors de la província, els equips base de Serveis Socials que atenen les poblacions menors de la província, el Servei de Reclamacions Hipotecàries per a evitar desnonaments a la província, les Unitats de Respir Familiar, les ajudes a la natalitat o el servei d'Escola Matinera a municipis xicotets.