Diputació desperta l'interés de 12 col·lectius per a desenvolupar projectes innovadors

Diputació desperta l'interés de 12 col·lectius per a desenvolupar projectes innovadors
4 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló ha despertat l'interés de 12 entitats sense ànim de lucre per a desenvolupar projectes innovadors per a generar ocupació a les zones de l'interior de la província

4 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló ha despertat l'interés de 12 entitats sense ànim de lucre per a desenvolupar projectes innovadors per a generar ocupació a les zones de l'interior de la província. I és que el Govern provincial manté en la creació d'ocupació i oportunitats econòmiques dels pobles una prioritat estratègica per a 2019, principalment a través de totes les iniciatives que du a terme com a part del seu programa Repoblem per a revertir la despoblació rural de Castelló. Així, 12 de les 29 entitats sense ànim de lucre que han sol·licitat l'ajuda de 300.000 euros de la Diputació per a accions innovadores d'ocupació les desenvoluparien a zones de l'interior.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “l'acollida d'aquesta iniciativa ha estat molt positiva. El personal tècnic de la Diputació es troba immers ara en les valoracions d'aquestes propostes per tal de poder aprovar com més prompte millor les ajudes. El que perseguim des del Govern provincial és incentivar especialment l'ocupació a l'interior. Per això assumirem el 75% del pressupost d'aqueixes accions si es desenvolupen únicament a municipis de l'interior, i en la resta de municipis, més grans i ja amb més recursos, les ajudes aconseguiran fins al 50% del cost total de les dites accions”.

Tal com ha remarcat el diputat “del que es tracta és de retindre el talent de la nostra gent als seus pobles d'origen, per a millorar el seu futur amb noves oportunitats i de fer-ho possible a través de projectes innovadors”.

Aguilella s'ha mostrat satisfet per la consolidació d'aquesta iniciativa que desperta gran interés entre associacions i col·lectius professionals i altres que treballen també amb les persones més desfavorides i amb més dificultat per a trobar treball.

Alguns exemples d'actuacions proposades són fomentar l'emprenedoria i difusió de les societats laborals, jornades de cooperativisme i ocupabilitat, promoció econòmica comarcal, capacitació digital per a l'emprenedoria i la busca d'ocupació, formació i mentoring de dones desempleades.

Augment del 50% de la inversió

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló ha augmentat un 50% el seu pressupost per a accions innovadores incentivant especialment l'ocupació a l'interior. Amb això, el Govern provincial ha passat d'invertir els 200.000 euros que va invertir en 2018 a destinar 300.000 euros en 2019 a promoure la creació d'ocupació a través d'accions innovadores organitzades específicament per entitats sense ànim de lucre.

Aquesta és una acció més dins de l'estratègia promoguda per Javier Moliner per a fomentar la creació de llocs de treball i dinamitzar les oportunitats econòmiques a l'interior de la província.


“Ja hem comprovat la utilitat d'aquestes ajudes que l'any passat van generar prop d'una trentena d'activitats, tallers i projectes en què han participat centenars de persones amb serioses dificultats d'inserció laboral. És per això que mantenim aquestes ajudes per a tota la província però incentivant especialment que aquestes accions innovadores es generen als pobles de l'interior com un nou recurs per a revertir la situació de despoblació que tenim en bona part del món rural de la província”. 

Cal recordar que col·lectius professionals o entitats que treballen amb sectors poblacionals desfavorits s'han beneficiat en altres edicions d'aquesta aportació de la Diputació i han dut a terme activitats que introdueixen elements innovadors en la promoció de l'ocupació i l'emprenedoria.