Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació demanarà al Govern que actue de forma immediata

18 de Febrer de 2019
Diputació demanarà al Govern que actue de forma immediata
La Diputació de Castelló demanarà al Govern d'Espanya que faça de forma immediata i contundent actuacions contra la regressió del litoral de la província

18 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló demanarà al Govern d'Espanya que faça de forma immediata i contundent actuacions contra la regressió del litoral de la província. Així, el Ple provincial debatrà demà a través d'una moció presentada pel Grup Popular la necessitat urgent que el Govern prioritze i consigne pressupostàriament tots els projectes de regeneració del litoral de la província de Castelló i agilitze al màxim els terminis per a executar-los.

El diputat provincial de Sostenibilitat, Mario García, ha assegurat que “la situació és tan greu que hi ha pobles que ja no poden esperar més tràmits administratius o burocràtics. La regressió de la nostra costa és una amenaça seriosa i necessitem que es facen actuacions de forma immediata si no volem veure com les nostres platges desapareixen. Un territori que vol ser destinació turística i que vol el seu patrimoni del litoral no pot permetre's tindre un litoral en perill d'extinció perquè no s'habiliten les mesures que frenen aquesta destrucció”.

Així, el diputat ha posat de manifest la urgència “d'actuar per a protegir el nostre patrimoni litoral amb l'adopció de mesures que permeten la construcció d'espigons que frenen la destrucció enfront dels temporals marítims, també, per descomptat, la protecció dels passejos marítims de tota la nostra costa com actiu de l'economia turística de la província de Castelló”.

És per això que la moció proposa en cinc punts un acord als grups polítics de la corporació provincial per a instar el Ministeri de Transició Ecològica que dins de la partida pressupostària de recuperació, defensa i conservació consigne pressupostàriament tots els projectes de regeneració del litoral de la província de Castelló i agilitze al màxim els terminis per a executar-los. A més, demana al Ministeri que continue comptant amb els ajuntaments amb participació en les decisions que s'adopten i afecten els seus termes municipals.

D'altra banda, el text demana que el Ministeri procedesca al reestudi dels projectes qualificats com a prioritat mitjana per a considerar la seua transformació a prioritat alta i s'inicie la tramitació de nous projectes al llarg de la costa castellonenca. Finalment, s'insta el Ministeri que en el termini de tres mesos done compte a la Diputació de Castelló de l'estat de la tramitació dels projectes que afecten el litoral provincial.

Una qüestió urgent per al futur provincial

La situació de la regressió del litoral provincial és tal que requereix d'una actuació urgent des del tram de la costa nord de Vinaròs, en forta recessió per l'erosió, fins al sud de la província a Almenara on fa falta la construcció d'espigons per a pal·liar la regressió passant per municipis com Moncofa, Nules, la Llosa o Almenara, per citar alguns exemples.

“La lentitud amb què avancen els projectes posats en marxa pel Ministeri posa en perill real la nostra costa, i alcem la veu per a demanar actuacions ja per a no haver de lamentar-nos en un futur pròxim”, ha conclòs el diputat.