Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació coordina un ample dispositiu de bombers i voluntaris de Protecció Civil

Diputació coordina un ample dispositiu de bombers i voluntaris de Protecció Civil
10 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló coordina el dispositiu de 60 efectius i 16 vehicles entre bombers del Consorci Provincial de Bombers i voluntariat de l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil amb motiu de la pròxima celebració, del 12 al 14 d'abril, de la Penyagolosa Trails

10 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló coordina el dispositiu de 60 efectius i 16 vehicles entre bombers del Consorci Provincial de Bombers i voluntariat de l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil amb motiu de la pròxima celebració, del 12 al 14 d'abril, de la Penyagolosa Trails com a part de #CSEscenariEsportiu. Així, seran un total de 30 bombers i 10 vehicles distribuïts en tres dotacions, dues Unitats de Rescat en Muntanya i una Unitat Mòbil de Coordinació, a més de 30 voluntaris i voluntàries de Protecció Civil en 6 vehicles els que conformaran aquest ampli dispositiu adreçat a garantir que les competicions transcórreguen amb total normalitat.

És per això que el diputat ha assegurat que “des del Consorci Provincial de Bombers estem a disposició de l'organització per a ajudar a fer que aquesta important competició siga un èxit no sols per l'esportiu sinó pel seu màxim respecte al medi ambient i a l'entorn natural de l'interior de Castelló en tot el seu desenvolupament. Ja hem treballat en l'adequació de l'entorn de Sant Joan de Penyagolosa i ara estem dissenyant el dispositiu que treballarà en la prova per a garantir la seua seguretat”.

En aqueix sentit, el diputat ha assenyalat que “és important que tots els que assistesquen a presenciar la carrera tinguen en compte la importància de respectar l'entorn natural i no cometre cap negligència que poguera desencadenar un incendi. Tota prevenció és poca i en això continuarem treballant perquè aquesta cita esportiva siga tot un èxit per al nostre territori”.

Amb aquest treball, la Diputació torna a consolidar-se com la institució que més suport dóna a l'organització d'esdeveniments esportius als municipis com a motor dinamitzador i generador de noves oportunitats per als pobles. Un suport que tenen tant els municipis com els clubs organitzadors en cada una de les 400 competicions que conformen el calendari esportiu de la Diputació amb #CSEscenariEsportiu a pràcticament tots els municipis de la província.

Màxim exponent de Castelló Escenari Esportiu

Les dues carreres de muntanya que conformen Penyagolosa Trails, la MiM i la CSP, són els màxims exponents del projecte ‘Castelló Escenari Esportiu’ a favor de la dinamització del territori a través de la celebració d'esdeveniments esportius.

Uns beneficis que traspassen l'impacte directe de la prova, perquè a l'estimació de l'impacte econòmic que té que 2.100 esportistes de tot el món participen en aquestes èpiques carreres, cal sumar l'impacte indirecte i de repercussió d'imatge i reputació de destinació que genera aquesta competició esportiva que posiciona Castelló en l'elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.

Més reconeixement i prestigi internacional En aquest sentit, cal recordar que Penyagolosa Trails HG ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en l'escaló PRO. Açò suposa situar-se entre les millors carreres del món i un major repartiment de punts per als guanyadors, la qual cosa és un gran al·licient per a atraure corredors internacionals.   A més, Penyagolosa Trails HG tornarà a ser carrera puntuable d'UTMB i a formar part de la Spain Ultra Cup.