Diputació confirma el seu lideratge en transparència i modernització

Diputació confirma el seu lideratge en transparència i modernització
14 de Maig de 2019

L'aposta de la Diputació de Castelló per una contínua modernització a través de criteris d'innovació pública i transparència l’ha portat a ser reconeguda amb el premi de Millor Projecte Consolidat d'Interoperabilitat en la IV edició del Congrés LocalTIC Cunit organitzat per l'Ajuntament de Cunit (Tarragona)

14 de maig de 2019. L'aposta de la Diputació de Castelló per una contínua modernització a través de criteris d'innovació pública i transparència l’ha portat a ser reconeguda amb el premi de Millor Projecte Consolidat d'Interoperabilitat en la IV edició del Congrés LocalTIC Cunit organitzat per l'Ajuntament de Cunit (Tarragona). Es tracta d'un reconeixement al projecte ‘Cap a un model integral i sostenible d'administració electrònica a la província de Castelló: la interoperativitat com a clau de volta del sistema” que congrega algunes de les últimes novetats aplicades al sistema d'administració electrònica de la Diputació per a agilitzar i facilitar al màxim les gestions tant a la ciutadania com als propis ajuntaments de la província per a fer de la Diputació una administració més útil i eficaç al servei de Castelló.

Així ho ha explicat el diputat de Modernització, Luis Martínez, el qual ha assenyalat que “des de la creació del departament de Modernització i Innovació Pública en 2013 hem aconseguit fer de l'estalvi de temps i recursos una constant, gràcies a aplicar la modernització als nostres processos productius. Ara la relació tant d'ajuntaments com d'empreses o ciutadania amb la institució provincial és més ràpida, pròxima i eficaç, i en bona part es deu a aquesta modernització i aposta per la transparència i Govern Obert que lidera el nostre president, Javier Moliner”.

Així, Martínez ha assenyalat que “aquest premi és ja en si un reconeixement al treball que s'està fent per ser més útils a la ciutadania”.

Líders en transparència, innovació pública i governança participativa

La inclusió dels criteris de transparència i governança participativa al funcionament diari de la Diputació de Castelló no són qüestions aïllades a un determinat moment o àrea de funcionament de la institució sinó que formen part, de manera transversal, de tot el mecanisme d'actuació del Govern provincial.

D'ací que aquest comportament responga als paràmetres que marquen tant l'Estratègia provincial per i per a la transparència de la Diputació de Castelló com de l'Estratègia de governança participativa, ambdós referents en les seues pràctiques en matèria de govern obert en qüestions com ara la contractació pública, la publicitat de tota la informació de forma accessible a través del Portal de Transparència, i la reutilització de dades i informació al servei de la societat a través del seu canal d'Open Data.

Cal tindre en compte que el consens entre els cinc grups polítics amb representació en la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema, són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per convertir-se en un govern transparent que comunica diàriament la seua gestió a la ciutadania de la província.