Diputació començarà les revisions oculars de Salut al Poble

Diputació començarà les revisions oculars de Salut al Poble
16 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló començarà les revisions oculars del seu nou servei Salut al Poble entre els xiquets i xiquetes dels pobles més xicotets de la província, i ho farà aquesta mateixa setmana.

16 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló començarà les revisions oculars del seu nou servei Salut al Poble entre els xiquets i xiquetes dels pobles més xicotets de la província, i ho farà aquesta mateixa setmana. Així, els especialistes començaran les seues visites en els Centres Rurals Agrupats de les zones de l'interior de Castelló, i aniran ampliant aquesta primera campanya de prevenció de l'ambliopia i altres trastorns visuals a altres municipis de menys de 10.000 habitants. Amb això, la Diputació torna a posar de manifest la seua prioritat per dotar de major recursos les zones més despoblades de la província com a part del seu programa Repoblem contra la despoblació i per la igualtat d'oportunitats.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “estem ultimant els detalls perquè aquesta mateixa setmana els professionals que conformen el servei Salut al Poble es desplacen als pobles més xicotets de la província i comencen en els Centres Rurals Agrupats aquest servei de prevenció de l'ambliopia que era tan ben valorat per la població quan el realitzava l'Hospital Provincial de Castelló”.

En aqueix sentit, la diputada ha posat de manifest que “aquest nou recurs torna a remarcar la carència que moltes persones del medi rural troben en el servei sanitari respecte del que té la ciutadania de les ciutats, i pal·liar això també passa per intensificar les labors de prevenció. Ja tenim el vehicle i els professionals i el servei està preparat per a arrancar de forma immediata. En definitiva, posem a rodar Salut al Poble amb l'objectiu últim d'igualar oportunitats entre tota la gent de Castelló, visca on visca, i millorar la seua qualitat de vida”.

Recuperació del servei de revisions oculars

El primer programa que realitzarà Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de Prevenció d'Ambliopia i altres trastorns visuals.

“Comencem amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l'ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d'aquest Govern provincial fer-ho, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l'Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a disposició de la ciutadania un servei que s'havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s'ha coordinat amb l'administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, per tal d'evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç a la ciutadania de Castelló.

Ha estat precisament el llarg període de temps que ha comportat la realització d'aqueixos informes de no duplicitat entre administracions el que ha demorat en un cert temps la posada en marxa d'aquest servei, que en a penes uns dies es posarà en funcionament per a benefici de la població infantil dels municipis més xicotets de la província.

Fer de la despoblació una prioritat amb Repoblem

Per al Govern provincial és una prioritat intentar lluitar per aconseguir que tots els pobles de la província mantinguen la seua població i, amb això, “mantinguen la seua capacitat de seguir sumant-li valor a aquesta terra amb l'aportació que fan de conservar el seu patrimoni, el seu paisatge, les seues tradicions, la seua gent o els seus costums. Tot això passa per treballar per dotar-los dels millors serveis”, ha assegurat la diputada.

I és que les iniciatives que està posant a disposició dels pobles la Diputació estan tenint una gran acollida, la qual cosa demostra la proximitat de la institució amb els municipis, la seua implantació territorial i la seua capacitat de resposta. Unes iniciatives que la Diputació està articulant entorn de Repoblem i que suposen ja un gros de 30 milions d'inversió dels pressupostos provincials amb actuacions tan importants com ara les Escoles Matineres, la Xarxa d'Unitats Respira, les ajudes a la natalitat, el transport rural amb finalitats mèdiques o aquest Salut al Poble a punt de començar a prestar servei, entre altres mesures.