Diputació començarà al juny les revisions oculars de Salut al Poble

Diputació començarà al juny les revisions oculars de Salut al Poble
23 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló començarà el pròxim mes de juny les revisions oculars del seu programa Salut al Poble en els col·legis de Peníscola i Orpesa, que són els primers municipis ja confirmats

23 de maig de 2018. La Diputació de Castelló començarà el pròxim mes de juny les revisions oculars del seu programa Salut al Poble en els col·legis de Peníscola i Orpesa, que són els primers municipis ja confirmats. Cal tindre en compte que el Govern provincial amplia aquest servei als municipis més grans, després de recórrer pràcticament tot l'interior en 2018 revisant la vista a més de 1.500 xiquets i xiquetes dels pobles més xicotets.

Així, el personal que conforma aquest servei del Govern provincial començarà el seu treball en els col·legis dels municipis més grans de la província, en ordre ascendent de població, i ho farà començant per aquests dos llocs de la costa castellonenca. 


La diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha conegut en diverses ocasions com s'ha dut a terme i l'acollida que ha tingut entre la comunitat escolar aquest servei, comprovant el seu desenvolupament en alguns dels centres escolars. “Després de comprovar, amb la primera experiència en 2018, l'excel·lent acollida que va tindre aquesta iniciativa que el que pretén és dotar de més recursos i millor atenció als xiquets i xiquetes castellonencs en igualtat d'oportunitats visquen on visquen, repetirem l'experiència enguany per a ampliar els seus beneficiaris i arribar a més pobles”.


Recuperació del servei de revisions oculars

Cal tindre en compte que el primer programa de prevenció que va dur a terme la Diputació amb Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de prevenció d'ambliopia i altres trastorns visuals. 


“Vam començar amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l'ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d'aquest Govern provincial fer-ho, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l'Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a disposició de la ciutadania un servei que s'havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.


 

És per això que la diputada ha assegurat que “arribem on altres no volen, oferint aquests serveis que redunden en una millor qualitat de vida dels nostres fills i filles”.


Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s'ha coordinat amb l'administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, per tal d'evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç a la ciutadania de Castelló.