Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació avança en la seua Estratègia de Governança Participativa

4 de Febrer de 2019
Diputació avança en la seua Estratègia de Governança Participativa
La Diputació de Castelló avança en la seua aposta per la Governança Participativa i ja ha creat dues comunitats o grups de treball contra la despoblació i pel turisme gastronòmic i rutes ciclistes a la província

4 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló avança en la seua aposta per la Governança Participativa i ja ha creat dues comunitats o grups de treball contra la despoblació i pel turisme gastronòmic i rutes ciclistes a la província. D'acord al compromís adquirit en la seua Estratègia Provincial de Governança Participativa, la Diputació ha constituït aquests grups, la posada en marxa dels quals va aprovar el Consell de Participació Ciutadana de la Diputació i que ja s'han reunit per tal de materialitzar els seus objectius per a integrar l'aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques.

Una actuació que lidera el vicepresident primer i diputat de Participació, Vicent Sales. “Continuem avançant en el nostre compromís per escoltar i millorar la nostra actuació d'acord amb les aportacions que tots els implicats en aquests grups de treball ens van aportant. Comprenem temes complexos que requereixen d'aquesta integració d'una permanent atenció activa al funcionament del Govern provincial que sens dubte ens ajuda a ser més efectius i útils a la societat”.

Procés contra la despoblació

Fruit de les primeres trobades de treball, s'ha delimitat l'actuació de d'aquesta comunitat de participació per a centrar-se en l'ús d'Internet, que actua com un complement a les diverses actuacions que promou la Diputació de Castelló en la seua lluita contra la despoblació.

Aquest grup el conformen: representants del Consell Provincial de Governança Participativa; personal tècnic de la Diputació de Castelló; personal tècnic en Noves Tecnologies per al Desenvolupament Local; ADELYPSE (Associació d'Agents de desenvolupament local i de Promoció Socioeconòmica); Empreses assentades a municipis de l'interior de la província (Entropy) i representants; FEDETCAS (Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló.

Procés per al disseny de rutes ciclistes i turisme gastronòmic

Aquest grup de treball es marca com a objectiu impulsar l'esport de la bicicleta de ruta i muntanya, creant sinergies positives amb altres projectes de turisme sostenible i la gastronomia provincial.

El conformen representants del Consell Provincial de Governança Participativa, personal tècnic de la Diputació de Castelló, el diputat delegat de Desenvolupament Rural i “Castelló Ruta de Sabor”, Pablo Roig, experts en ciclisme professional, experts en ciclisme amateur i representació de l'Associació Provincial d'Empresariat d'Hostaleria i Turisme (ASHOTUR).

El Consell de Governança Participativa de la Diputació

Cal assenyalar que la generació d'aquests dos grups són els primers que ha decidit el Consell de Governança Participativa de la Diputació, que conformen 19 persones entre la presidència, els distints grups polítics de la Diputació, representants de la Cimera d'Alcaldies de la província, federacions veïnals, entitats ciutadanes, associacions i associacions de dones.

“La finalitat principal d'aquest consell és crear una conversació constant i fluida amb la ciutadania dels distints pobles i comarques de Castelló, escoltant les seues peticions i fonamentant les decisions que es prenguen en aquest òrgan tenint en compte les seues preferències i facilitant la col·laboració amb el funcionariat en el desenvolupament dels serveis que prestem des de la Diputació, de forma oberta i transparent”, ha recordat el vicepresident provincial, Vicent Sales.

El Consell de Governança com a òrgan consultor i de participació és un element més en el procés de la innovació pública que ha posat en marxa la institució, en un govern intermedi tradicionalment bolcat en els serveis als ajuntaments de la província per a donar a la seua labor una visió i una legitimitat ciutadana.

Cal recordar que la Diputació de Castelló és una de les primeres diputacions espanyoles que ha fet efectiu el seu compromís amb la participació ciutadana amb una Estratègia Provincial de Governança Participativa.