La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació ampliarà les seues Escoles Matineres a favor de la conciliació

Diputació ampliarà les seues Escoles Matineres a favor de la conciliació
22 de Febrer de 2019

La Diputació ampliarà les seues Escoles Matineres a favor de la conciliació en el medi rural com a part del seu programa Repoblem

21 de febrer de 2019. La Diputació ampliarà les seues Escoles Matineres a favor de la conciliació en el medi rural com a part del seu programa Repoblem. Així, després de constatar l'èxit d'aquest servei que presta a municipis de menys de 10.000 habitants, el Govern provincial crearà nou Escoles Matineres noves enguany fins a aconseguir la xifra de 32 a tota la província. A hores d'ara són ja 23 centres escolars de xicotets municipis de l'interior que presten aquest servei a les famílies, consolidant-se com un important recurs per la conciliació familiar i laboral en el medi rural que està tenint una excel·lent acollida.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “generem serveis per a promoure que més famílies amb fills i filles xicotets es queden als pobles de l'interior. Ja hem publicat les bases perquè els col·legis interessats puguen acollir-se a aquest servei que incorpora un important recurs per a les famílies amb xiquets i xiquetes. I és que entre les peticions que més ens arriben de les alcaldies de pobles xicotets per a mantindre la seua població, està la del manteniment dels xiquets i xiquetes als pobles, perquè fins ara els col·legis no comptaven amb aquest important recurs que facilita que els pares i les mares vagen a treballar abans de deixar els fills i filles al col·legi”.

D'aquesta manera, els 23 municipis que ofereixen el servei d'Escola Matinera des de 2017 són: Benlloc, Sant Mateu, les Coves de Vinromà, Traiguera, Canet lo Roig, Sant Jordi, Cervera del Maestre, les Useres, Vilafamés i San Rafael del Río, als que s'han sumat en aquest curs 2018/2019: Villahermosa, la Serra d'en Galceran (els Ibarsos), la Pobla Tornesa, Costur, Moncofa, Llucena, la Jana, Cortes de Arenoso, Sant Vicente de Piedrahita, Atzeneta del Maestrat, Tales, Càlig i Alcossebre (Alcalà de Xivert).

És per això que la diputada ha assegurat que “la nostra aposta per igualar les oportunitats a tot el territori provincial es tradueix en més serveis als pobles que ajuden les famílies a no haver de deixar-los per a tindre una vida laboral de qualitat. Aquestes escoles matineres estan ajudant a fer que desenes de famílies dels pobles més xicotets puguen conciliar la seua vida laboral sense haver d'emportar-se els xiquets i xiquetes a ciutats més grans i mantenint l'alumnat en els col·legis dels seus pobles. A partir del nou curs 2019/2020, des del pròxim mes de setembre, seran nou pobles més els que compten amb aquest servei”.

En aqueix sentit, Vicente-Ruiz ha assegurat que “en les valoracions que realitzem entre les AMPAS percebem que els padres i mares i els xiquets i xiquetes estan molt satisfets amb aquest nou servei. La acollida ha estat espectacular i és per això que ja des del passat mes d'octubre hem duplicat els municipis beneficiaris i fomentarem la seua implantació a més pobles”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares i mares tothom coincideix amb la qualitat del servei, amb la millora en l'adquisició de material que ha suposat per als centres i també amb l'ajuda que els genera al seu dia a dia als seus pobles comptar amb aquest servei per a conciliar la seua vida familiar i laboral”.

Més inversió per a un millor servei

El compromís de la Diputació de frenar la despoblació de l'interior es tradueix en treball i pressupost, com el que destina a les Escoles Matineres que manté aquest servei a municipis de menys de 10.000 habitants.

Cal assenyalar que la inversió de la Diputació per al manteniment d'aquest servei d'Escoles Matineres amb la contractació del personal i l'adquisició de material a través de les AMPAs dels centres educatius va ser de 125.380 euros durant 2018.

123 centres #Repoblem d'atenció a xiquets i xiquetes i persones majors

La Diputació de Castelló aconseguirà enguany la implantació de 123 centres per a l'atenció de xiquets i xiquetes i persones majors als pobles més xicotets com a part del seu programa per a revertir la despoblació, Repoblem. Amb aqueix important grau de desenvolupament de les seues actuacions a favor de les oportunitats dels pobles amb menys recursos, el Govern provincial aconseguirà que els seus serveis contra la despoblació s'instal·len ja a 81 municipis de menys de 10.000 habitants, incidint especialment en els més menuts. És precisament la gran capacitat d'abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província el seu factor més valuós.