Diputació amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet

Diputació amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet
9 de Març de 2019

La Diputació de Castelló amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet per a consolidar aquest recurs com una font d'oportunitats socials, econòmiques i turístiques per al món rural castellonenc

9 de març de 2019. La Diputació de Castelló amplia el seu Pla Wifi-135 de connexió gratuïta a Internet per a consolidar aquest recurs com una font d'oportunitats socials, econòmiques i turístiques per al món rural castellonenc. Així, aquesta iniciativa ideada per Javier Moliner dins de la seua aposta per implementar totes aquelles iniciatives i polítiques que afavoresquen la consolidació de la població a l'interior de la província amb el seu programa estratègic #Repoblem, el Govern provincial ha augmentat en aquest primer trimestre de l'any un 25% els punts servei de connexió fins a arribar als 521 i un 10% els municipis beneficiaris, que ja en són 112. “Pobles xicotets de la província que ja poden oferir als seus veïnats i visites una ràpida connexió a internet a cost zero per a complementar els innumerables encants que atresoren”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de l'Oficina Tècnica, Iban Pauner, després de donar a conéixer que aquest innovador servei ha aconseguit la seua cobertura rècord prestant servei especialment al món rural de la província. “Aquest augment demostra que es tracta d'una iniciativa útil per a igualar les oportunitats a tot el territori però sobretot perquè les localitats que per la seua situació geogràfica disposen d'escassa connectivitat puguen enriquir la seua oferta turística i que Internet no es convertesca en un problema”, ha argumentat Pauner.

No en va, el diputat responsable del projecte ha volgut ressaltar el potencial de la tecnologia en “el desenvolupament de noves oportunitats al nostre territori. Hem de dotar els nostres pobles de les millors comunicacions a través dels mitjans tecnològics per a sumar competitivitat al nostre territori”.

És per això que Pauner ha insistit en l'impacte que aquesta iniciativa està tenint “a l'hora de dotar de millors serveis els pobles de zones de l'interior de Castelló, permetent-hi que les persones usuàries, tant residents com visitants, puguen connectar-se a la banda ampla i navegar a 20Mps, deu vegades més ràpid que fins a l'arribada d'aquesta innovadora eina”.

Un estalvi del 51% del cost d'aquest servei

D'acord amb la màxima del Govern provincial d'aplicar l'eficiència en la gestió en cada una de les seues iniciatives, la Diputació estalviarà un 51% de la inversió que fins ara realitzava per aquest servei. Incloent millors prestacions als municipis i persones usuàries la Diputació destinarà aquest 2019 un total de 227.284,61 euros, un 51% menys que en l'edició anterior quan li va suposar 462.840 euros.