Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació amplia a les vivendes de totes les persones majors la instal·lació de detectors de fum

Diputació amplia a les vivendes de totes les persones majors la instal·lació de detectors de fum
24 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló ampliarà la instal·lació gratuïta de detectors de fums per a previndre els incendis en vivendes de persones majors de la província, principal públic afectat per aquests sinistres.

24 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló ampliarà la instal·lació gratuïta de detectors de fums per a previndre els incendis en vivendes de persones majors de la província, principal públic afectat per aquests sinistres. Així, si bé fins ara la campanya que impulsa el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació es realitzava en les vivendes de persones majors de 70 anys que residien soles, ara ho farà en les vivendes de persones majors de 65 anys, residesquen soles o acompanyades.

El diputat de Bombers, Luis Rubio ha donat a conéixer aquesta novetat coincidint amb la celebració, des d'ahir i fins al pròxim 2 de desembre, de la V Setmana de la Prevenció d'Incendis de la província de Castelló que durant el dia d'avui manté una jornada de portes obertes en els parcs de bombers de la província.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “facilitem la instal·lació gratuïta de sistemes de prevenció en un dels col·lectius amb major risc de patir incendis en les seues llars. El benefici social d'aquesta iniciativa supera amb escreix el cost que suposa per a nosaltres, perquè instal·lem una tecnologia que salva vides i dóna autonomia a moltes famílies, perquè permet a moltes persones majors que puguen continuar vivint soles i a les seues famílies estar molt més tranquil·les”.

Cal tindre en compte que aquesta iniciativa que forma part de la campanya de la Diputació #JuntsFemPrevenció ha permés ja la instal·lació de més de 400 detectors en vivendes de persones majors de la província, contribuint a l'objectiu de zero víctimes per incendis a la província de Castelló. I és que és precisament durant l'hivern el període de major risc d'incendis urbans a causa del mal ús dels sistemes de calor en la llar.

Cal recordar que les persones interessades en la instal·lació d'aquests detectors contra incendis poden sol·licitar-ho a través del telèfon 964 35 96 06. És important assenyalar que en el que portem d'any 2018 ha hagut a la província de Castelló un total de 219 incendis en vivendes.

Demà jornada de prevenció a Vila-real

La Diputació de Castelló portarà demà les activitats de la Setmana de la Prevenció d'Incendis a Vila-real. Amb una superfície de més de 400 metres quadrats, l'estand de la prevenció mostrarà a la ciutadania multitud de dispositius adreçats a la prevenció d'incendis, aportant-los consells i informació per a previndre aquests sinistres.

Tal com ha explicat el diputat, “instal·larem un estand de la prevenció als voltants de l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real. Allí, i de forma prèvia a la trobada que disputarà el Vila-real CF, els bombers de la Diputació informaran les persones aficcionades sobre totes les activitats de la Setmana de la Prevenció, i sobre els consells de com actuar en un incendis de vivenda”.

Efectius de bombers, Protecció Civil, la unitat canina i més novetats completaran una impactant exposició de mitjans que contribuiran a l'objectiu final de la prevenció com el millor recurs per a evitar incendis.

Objectiu zero víctimes per incendis #JuntsFemPrevenció

D'entre les distintes accions estratègiques que conformen l'estratègia de prevenció d'incendis i atenció d'emergències de la Diputació destaca la construcció del més eficient anell de seguretat per a la província, a través de les infraestructures del Consorci Provincial de Bombers.

Tal com ha explicat el diputat, “tindre una resposta eficaç i millorar en prevenció s'aconsegueix amb mesures com la millora contínua de les infraestructures, amb els nous parcs de bombers professionals i voluntariat o la Xarxa Provincial d'Helisuperfícies per a acurtar temps d'emergències a l'interior, i la millora dels recursos tècnics i humans del Consorci, amb la creació de l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil, les brigades de prevenció d'incendis en els entorns urbanoforestals, les unitats de rescat canina i aquàtica o les bicicletes medicalitzades per al seguiment de proves esportives”.

A això se sumen innovadores campanyes que la Diputació ha posat en marxa per a ajudar a salvar vides com el programa de desfibril·ladors 'Territori Cardioprotegit' amb la donació d'aquests dispositius als ajuntaments o la distribució als domicilis de persones majors de dispositius detectors de fums per a previndre els incendis urbans, i la formació de xiquets en edat escolar a través d'un ambiciós programa de xarrades, visites als parcs de bombers i la resta d'activitats.