Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació ajuda a atendre a menors en risc d'exclusió en els pobles

24 d'Octubre de 2018
Diputació ajuda a atendre a menors en risc d'exclusió en els pobles
La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu compromís a col·laborar amb l'atenció a menors en risc d'exclusió que resideixen als municipis de la província.

24 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu compromís a col·laborar amb l'atenció a menors en risc d'exclusió que resideixen als municipis de la província. Així, el Govern provincial destinarà enguany un total de 8.000 euros a contribuir al manteniment del centre de dia de suport convivencial educatiu Quisqueya que l'ONGD amb el mateix nom té a Onda.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat després d'haver-se formalitzat el conveni de col·laboració amb l'associació que “aquest Govern provincial està compromés amb el foment de la igualtat d'oportunitats entre tota la gent de Castelló independentment d'on residesca, i això comporta iniciatives com aquesta que ajuda als menors amb un entorn complicat a créixer tenint les mateixes oportunitats de futur que qualsevol altre. Col·laborar amb el manteniment de Quisqueya significa ajudar una ONGD en un centre en què es realitza un magnífic treball d'atenció i intervenció amb els menors perquè puguen cursar els seus estudis, estar alimentats i créixer i aprendre en un entorn d'educació en valors”.

Cal tindre en compte que aquestes instal·lacions van ser habilitades per l'associació l'any 2010, i té per objectiu intervindre en situacions de risc social que perjudiquen en el desenvolupament personal dels menors. Així, aquest centre d'atenció de dia realitza una labor preventiva, proporcionant a xiquets i xiquetes i adolescents de la ciutat d'Onda una sèrie de serveis de suport socioeducatiu i familiar a través d'activitats d'oci, cultura, ocupacionals i rehabilitadores, potenciant el seu desenvolupament personal i integració social per a afavorir la seua normalització i autonomia personal.

En aqueix sentit, Vicente-Ruiz ha comentat que “el perfil de les persones usuàries d'aquest centre són des de menors amb dificultats en l'entorn escolar o social, fins a menors que romanen molt de temps sols, acompanyats de persones adultes en situació de possible risc social o, per exemple, amb famílies amb clara desestructuració. Menors que, en definitiva, necessiten ajuda per a continuar creixent i aprenent amb un futur replet d'oportunitats”.