La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació actualitza mitjans i informació en el seu dispositiu provincial d'emergències

Diputació actualitza mitjans i informació en el seu dispositiu provincial d'emergències
18 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d'emergències per als pròxims dies basant-se en les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia i l'activació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges a tota la província.

18 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d'emergències per als pròxims dies basant-se en les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia i l'activació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges a tota la província. Així, el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència derivada d'aquesta situació.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, i les distintes direccions implicades, han mantingut una reunió de coordinació aquest matí en el Centre Provincial de Coordinació del Consorci, revisant tot l'operatiu que està ja preparat des d'ahir dimecres.

Rubio ha explicat que “hem mantingut una reunió per a actualitzar la informació i perfilar detalls del dispositiu que ja tenim actiu per a atendre qualsevol emergència que es puga derivar d'aquestes fortes precipitacions que estan previstes a la nostra província. Anirem adaptant els mitjans a les necessitats, i volem llançar un missatge de precaució a tot el veïnat per a evitar qualsevol situació de risc”.

Cal tindre en compte que les previsions d'AEMET indiquen que a partir de les 18 h del dijous dia 18 està previst un empitjorament general de la situació meteorològica a la província, iniciant-se un episodi de pluges fortes, la incidència del qual final a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l'actualització en les previsions i avisos. En tot cas, actualment es preveu una situació de fortes pluges amb possibilitat d'acumulats de fins a 200 mm/12h a qualsevol punt de la província, i de fins a 60 mm en un hora. Aquesta situació, actualment, està previst que es prolongue fins a les 00h del dissabte 20 pel què cal tindre molt en compte els possibles acumulats.

A açò cal sumar l'avís per ratxes de vent de fins a 80 km/h a tot el litoral i per al divendres s'hi suma avisos per temporal marítim a tot el litoral.

Un complet dispositiu per a atendre les emergències

Per a intervindre davant qualsevol possible episodi de fortes precipitacions amb inundacions, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals ubicats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe i els cinc parcs de bombers voluntaris d'Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Són un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de traga dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb 2 bombes de traga d'aigua de gran cabal i 1 especial per a traga de sòlids i fangs.

D'altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló. No obstant això, el diputat ha insistit en el fet que “tenim tot el dispositiu preparat i l'activació de recursos s'ampliarà conforme es necessite”.

I és que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) disposa d'un ampli dispositiu a tota la província preparat per a ser activat de forma immediata en cas de ser necessari. L'activació de recursos es realitzarà gradualment basant-se en les necessitats puntuals de cada moment i cada zona determinades per l'evolució de la situació.

Equips especialitzats

Junt amb tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i la URA ( Unitat de Rescat Aquàtic) amb efectius distribuïts en els 4 parcs de bombers professionals.

La URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d'un vehicle remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.

A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:

-2 embarcacions zòdiac de rescat en baix calat - 3 motos aquàtiques de rescat - 5 bots de rescat en zones d'aigua estancada - 3 embarcacions semirrígidas bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Estan també activades 3 unitats de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a realitzar rutes preventives a tota la província, i estarà disponible la Unitat Logística de Protecció Civil per a actuar de forma immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers. També estarà operativa la Unitat de Maquinària i Logística del CPBC, amb 3 pales carregadores i una mixta.

Consells per a la població

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es vol insistir a la ciutadania en general perquè, de no ser estrictament necessari, s'evite circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap cas s'han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crega poder fer-ho.

També és important evitar programar activitats a la muntanya especialment a zones pròximes a llits de rius i barrancs.

En la vivenda és important revisar les canalitzacions i baixants d'aigua, així com assegurar-se que els desaigües de terrasses exteriors estan nets per a evitar acumulacions d'aigua

Nota: És important insistir en el fet que és necessari informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través d'Aemet i GVA112. En cas de situacions d'emergència cridar al 112. Des del Centre Provincial de Coordinació del CPBC, es gestionarà ,en coordinació amb l'AVSRE (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències) i la resta d'administracions implicades, tot el dispositiu d'actuació del departament de Bombers de la Diputació de Castelló.