Diputació activarà un servei d'atenció psicològica urgent per víctimes de violència de gènere

Diputació activarà un servei d'atenció psicològica urgent per víctimes de violència de gènere
25 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló vol posar en marxa el seu servei d'atenció psicològica urgent per a víctimes secundàries de la violència de gènere (pares, mares i fills i filles de la víctima) per a la seua activació a la província de Castelló.

25 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló vol posar en marxa el seu servei d'atenció psicològica urgent per a víctimes secundàries de la violència de gènere (pares, mares i fills i filles de la víctima) per a la seua activació a la província de Castelló. Aqueix és l'objectiu de la trobada que demà mantindrà en la Subdelegació del Govern a Castelló la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ja que la posada en marxa d'aquest projecte en què la Diputació ja treballa des de fa més d'un any amb el Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana requereix de la inclusió d'aquest recurs en els protocols d'actuació de la Guàrdia Civil per a aquest tipus de successos.

Amb aquesta iniciativa el Govern provincial dóna un pas més en el seu treball per coordinar tots els recursos disponibles a la província i unir les sensibilitats de tots els agents implicats per a garantir la millor resposta i actuació en els casos de violència de gènere, en la prevenció però també en l'assistència donant cobertura a tots els municipis de la província.

Elena Vicente-Ruiz ha assegurat que, després de molts mesos sol·licitant aquesta reunió per a activar un protocol que pot ajudar moltes famílies, “som optimistes i estem convençuts que la Subdelegació posarà tot de la seua part perquè aquest servei, en el què portem tant temps treballant mà a mà amb els professionals, per fi puga activar-se i sumar-se a tots els esforços que es fan contra la violència de gènere. Perquè entre tots hem de sumar tots els recursos possibles contra aquesta xacra social, la província no es taparà la boca, els ulls ni les oïdes davant la més mínima mostra de violència”.

Cal assenyalar que aquest servei estarà considerat com a servei d'urgències 24 hores, realitzant la intervenció psicològica in situ després del succés. La Diputació s'ha fet càrrec ja de la formació especialitzada dels professionals que atendran les víctimes secundàries i de finançar el cost d'aquest servei que no està actiu en pràcticament cap altra zona d'Espanya.

Un treball que se suma a la formació que la Diputació dóna també als treballadors i treballadores socials dels equips base dels municipis a través de la Xarxa de Qualitat i Innovació Social.

“Ajudar els professionals a formar-se de forma específica ens garanteix que els casos siguen identificats abans i puguem prestar un millor servei a la societat. Coordinar tots els recursos amb què compta la província, des dels distints àmbits és una prioritat per a caminar tots en l'eliminació d'aquest alifac”, ha conclòs Vicente-Ruiz.

Així, dijous que ve, 29 de novembre el Palau Provincial de la Diputació acollirà la III Jornada sobre Violència de Gènere i l'Afectació als/a les fills/es organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i que reunirà desenes de psicòlegs i especialistes en l'atenció a les víctimes per a continuar millorant en aquest sentit.

Demà entrega de premis concurs contra la violència de gènere

D'altra banda, demà a les 9:30 hores tindrà lloc al Palau Provincial l'entrega de premis del Concurs de Redacció contra la Violència de Gènere 'Rocío sempre en el cor: prou de violència de gènere' que convoca la Diputació i AFAVIR. Està especialment adreçat al jovent castellonenc d'entre 14 i 16 anys i en aquesta vuitena edició ha congregat la participació de 114 estudiants de 10 instituts de la província.