Diputació acostarà el funcionament de la UE a les aules de Castelló

 Diputació acostarà el funcionament de la UE a les aules de Castelló
5 de setembre de 2018

La Diputació de Castelló acostarà el funcionament de la Unió Europea a les aules de la província de Castelló l'última setmana de novembre amb el projecte 'Parlament Europeu Júnior: Província de Castelló'.

5 de setembre de 2018. La Diputació de Castelló acostarà el funcionament de la Unió Europea a les aules de la província de Castelló l'última setmana de novembre amb el projecte 'Parlament Europeu Júnior: Província de Castelló'. El Govern provincial ja ha obert la convocatòria que articula a través del seu centre Europe Direct i en la què podran participar fins a sis instituts de la província. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu que l'alumnat de Batxillerat, entre 16 i 17 anys d'edat, conega i entenga el Parlament Europeu, en haver de ser ell qui actuarà com a eurodiputats i eurodiputades, defenent les seues postures i aconseguint posicions conjuntes.


 

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha assegurat que “amb aquesta iniciativa potenciem el coneixement de les institucions europees, però molt més que això, també el debat, la capacitat de presa de decisió i d'arribar a consensos. L'alumnat treballarà i presentarà les seues propostes per a aconseguir un document comú sobre el tema a treballar, tal com ocorre en les institucions europees”.


 

Aquest projecte s'emmarca dins de la iniciativa “Aquesta vegada vot” del Parlament Europeu. La Diputació de Castelló, a través del seu punt d'informació europeu, posa en marxa aquest projecte de simulació d'una sessió del Parlament perquè l'alumnat aprenga a exercir la ciutadania europea, quines són les funcions dels seus representants a Brussel·les, i exercesca el seu dret a la participació ciutadana des de la reflexió crítica i constructiva. Es desenrotllarà part del programa en les aules dels propis centres i finalment amb una sessió en la Diputació Provincial, amb la simulació d'una sessió parlamentària.


 

És per això que aquest projecte promou el desenrotllament de competències socials en el jovent centrades en el debat participatiu, la construcció dels seus propis arguments i la seua defensa pública, fomentant al seu torn la reflexió crítica i creativa, així com la participació constructiva en les activitats europees i en la presa de decisions, en particular, mitjançant l'exercici del vot.


 

Ja està oberta la inscripció

El període d'inscripció per als centres educatius en aquesta iniciativa europea estarà obert fins al 30 de setembre de 2018 i es realitzarà a través de la Seu Electrònica de la Diputació de Castelló https://dipcas.sedelectronica.es/

 

Totes les persones interessades poden consultar la informació a través de la web de l'oficina Europe Direct de Castelló (https://europedirectcs.dipcas.es/es/) i els perfils de xarxes socials d'aquest centre de la Diputació.

 

Acostar les oportunitats d'Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa al gener d'enguany, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d'una desena d'iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló. Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d'un buscador online de línies d'ajudes, i l'exposició i activitats per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d'aquest centre que forma part d'una xarxa internacional de 500 oficines d'informació de la Unió Europea.

 

“No volem que la falta d'informació allunye Europa de Castelló, al contrari. Volem activar tots els mecanismes perquè qualsevol persona de Castelló optimitze els recursos que la UE posa a la seua disposició i que això repercutesca en una millor qualitat de vida i més oportunitats en la seua província”, ha conclòs el vicepresident.