Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Dona

Dia de la Dona
3 de Març de 2017

L'Espai Cultural Obert acollirà el dimecres una completa jornada en què participaran desenes de pintors i pintores, poetes i músics i músiques

3 de març. La Diputació de Castelló aprofitarà el talent de desenes d'artistes castellonenques per a commemorar dimecres que ve el Dia Internacional de la Dona. L'Espai Cultural Obert obrirà les seues portes en el pati de les Aules per a acollir una completa jornada, en què prendran part pintores, poetes i músiques del panorama provincial per a “unir tota la província i reivindicar el paper de la dona en la societat”.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha estat l'encarregada de presentar una programació que arrancarà a les 10.30 hores de la mà del president del Govern provincial, Javier Moliner, que donarà pas a la lectura d'un manifest “per mitjà del qual posarem en valor la necessitat que tota la societat unida treballem de forma incansable per una igualtat justa i real”.

Acompanyada per alguns dels artistes que es donaran cita dimecres que ve en el pati de Les Aules com són Amèlia Díaz, Mari Carme Aldàs, Sergio Ventura i Manolo Montañés (Els Llauradors), la diputada d'Acción-Social ha destacat la naturalesa d'un acte que servirà per a subratllar el paper de la dona en la societat i “continuar sumant en el camí recorregut en pro de la igualtat de gènere”

Així, dins de la programació dissenyada per la Diputació, l'Administració provincial farà de l'art “el millor argument per a invitar tots els castellonencs a reivindicar el paper de la dona”.

Tres disciplines artístiques

De fet, la pintura jugarà un paper fonamental en aquesta reivindicació i ho farà al ritme dels pinzells de fins a onze pintors i pintores que pintaran en directe les seues obres sota el lema 'Art per la igualtat'. Els artistes participants seran: Beatriz Redón, Jenia Máslova, Irene García, Mari Carmen Olivares, Marisol Arrieta, Santiago Tena, Sergio Ventura, Juan Antonio Álvarez, Pascual Cándido, Pere Ribera i Paco Rangel.

Per la seua banda, una desena de poetes castellonencs s'encarregaran de posar veu a la jornada amb un recital poètic per la igualtat. Els poetes units en l'acte 'Amb veu de dona' seran els següents: Amèlia Díaz, Vicent Jaume Almela, Eloy Sánchez, Leonardo Albert, Marcelo Díaz, Lluïsa Lladó, María Roca, María Lidón Navarro, Manu Parra i Iris Almenara.

La banda sonora de l'acte de commemoració del Dia Internacional de la Dona, anirà a càrrec d'un grup amb arrelament a Castelló com és 'Els Llauradors', representat per Manolo Montañés, Toni Martí i Juan Nebot, i que estarà acompanyat per BOSCO BEUK.