Cuidant dels més majors

Cuidant dels més majors
24 de Març de 2017

La Diputació assisteix 2.518 persones majors amb necessitats a través del seu servei de Teleajuda Domiciliària

24 de març. “Estar al costat de la gent de Castelló més vulnerable quan ho necessite i allà on visca”, aquest és l'objectiu del servei de Teleajuda Domiciliària gestionat per la Diputació i que, tal com ha explicat la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, actualment té 2.518 persones usuàries a 122 municipis de la província.

Persones usuàries d'un servei que és el “reflex de la vocació de servei i el compromís adquirit per aquesta administració amb l'autonomia i la qualitat de vida de les persones majors castellonenques. Aquesta iniciativa tix una xarxa assistencial a tota la província que ens permet atendre de forma continuada i directa a qui més ho necessita amb especial importància en el món rural provincial”.

Per a fer realitat la Teleajuda Domiciliària, la institució provincial invertirà “en aquelles persones que més ens necessiten” un total de 242.700 euros a fi d'atendre les persones usuàries ja adherides i que les persones majors dels 134 ajuntaments inscrits al servei, tots menys Castelló que té un programa municipal propi, puguen beneficiar-se “d'una eina que els ajuda a guanyar en salut i tranquil·litat”.

Així, el Govern provincial ha consignat 50.000 euros per a l'adquisició de fins a 500 equips individuals de cara a millorar aquest programa social que s'adreça a la ciutadania domiciliada als municipis i que per raó d'edat, malaltia o concurrència de discapacitat física o sensorial, necessita de l'assignació d'aquest per a millorar la seua qualitat de vida possibilitant, amb això, la seua permanència en l'entorn immediat habitual.

Acció estratègica dins de Repoblem

No en va, el servei de Teleajuda Domiciliària “suposa una eina útil dins l'estratègia marcada pel Govern provincial a l'hora de combatre la despoblació a l'interior de la província, ja que permetrà que les persones majors que viuen a zones rurals o aïllades de la província no hagen d'abandonar els seus domicilis i tinguen en les seues cases l'atenció necessària per a guanyar en benestar, independència i autonomia personal”.

La diputada provincial ha ressenyat que aquest programa assistencial forma part d'un paquet d'accions en matèria sanitària, impulsat per la Diputació per a igualar els serveis respecte a les zones del litoral i sumar arguments dins la campanya de despoblació a l'interior de Castelló que té un efecte transversal sobre tota la gestió provincial.

“Igual que la Teleajuda Domiciliària, totes les accions socials impulsades busquen consolidar el territori i igualar les oportunitats als pobles de l'interior. Aquest és un territori únic gràcies a les seues 135 identitats. Oferint més i millors serveis a cadascun dels municipis aconseguim construir una millor província per a tothom“, ha incidit Vicente-Ruiz.