Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Castelló, gran escenari esportiu nacional

Castelló, gran escenari esportiu nacional

3 de febrer. “Castelló és el millor escenari esportiu de la Mediterrània. Una província única que, amb 120 quilòmetres de platja i més de 1.000 quilòmetres de sendes, converteix l'esport en una font inesgotable d'oportunitats econòmiques i laborals per als seus 135 municipis que no podem desaprofitar”. Amb aquest objectiu, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha donat a conéixer “el més ambiciós calendari esportiu de circuits provincials de la història”.

Un calendari format per 15 campionats patrocinats pel Govern provincial en disciplines de carreres de muntanyes i asfalt, BTT, Cross, Vòlei Platja, Duatló, triatló, tenis platja i, com a novetat enguany, aigües obertes i que respon “al full de ruta marcada per aquesta Diputació i que ha convertit l'esport en un eix estratègic per a aquest Govern”.

Amb l'objectiu “d'atraure riquesa a la província i posar en valor els recursos únics dels nostres pobles i que fan de Castelló un escenari esportiu a l'aire lliure de primer nivell. El foment i promoció de la pràctica esportiva és un recurs que ens està permetent sumar oportunitats econòmiques, laborals i socials durant tot l'any i millorar la qualitat de vida de tota la població a través del reclam esportiu”.

Més d'un milió d'ingressos directes

No en va, el president de la Diputació ha posat en valor l'organització dels circuits provincials “més enllà de permetre'ns sumar esdeveniments esportius a Castelló”, ja que suposen “un innegable impuls econòmic per a tota la província”.

Així, al llarg de 2017 els 15 circuits organitzats per la institució provincial “ompliran d'esport tots els racons d'aquesta província, tant a la costa com a l'interior”, amb un total de 95 proves que reuniran més de 34.000 participants i que gràcies a una inversió directa de la Diputació de 116.000 euros generarà ingressos per damunt del milió d'euros.

“La inversió en esdeveniments esportius, per la seua força d'atracció com a catalitzadors del turisme i les oportunitats, és més que una aposta rendible econòmicament i sostenible en el temps; té un retorn clar sobre el benestar de les persones”.

La província més esportiva d'Espanya

És per això que, tal com ha destacat Moliner, “apostem des de fa anys per convertir la província en el territori amb nombre més gran de competicions d'Espanya i així ho vam certificar l'any passat amb més de 200 proves esportives i un impacte econòmic de 12 milions d'euros”.

Una realitat que en 2017 s'intensificarà “amb l'esport com un eix estratègic en l'impuls del territori sabedors, a més, que fer de Castelló un gran escenari esportiu és un motiu d'orgull per a tots pel que volem ser més lideres en esport i referents internacionals”.

Un objectiu a aconseguir a través dels circuits provincials, però també fent possible que els grans esdeveniments esportius aterren a la província. “Hem aconseguit portar i posar en marxa les millors competicions nacionals i internacionals. La Volta Ciclista, la Marató de Castelló, campionats nacionals d'atletisme o natació o la Penyagolosa Trails, que acollirà el Campionat del Món l'any que ve, són altres grans arguments que sumats a les desenes de proves esportives organitzades pels clubs de la província fan de Castelló un gran circuit provincial durant tot l'any”.

Calendari #CSescenariEsportiu

Respecte d'això, i en referència al circuit de proves provincials, Moliner ha destacat el “paper protagonista” que juguen els clubs i entitats esportives de la província a l'hora “d'oferir a la gent de Castelló i visitants la millor experiència esportiva”.

Per a això, i coordinat amb els propis clubs i els ajuntaments de la província, “hem preparat el calendari #CsescenariEsportiu perquè els nostres esportistes tinguen al seu abast tota l'oferta provincial”. Es tracta d'un calendari que s'entregarà en totes les bosses dels corredors en les proves del circuit i altres grans competicions i que pròximament també tindrà la seua versió web interactiva en breu en esports.dipcas.es.