Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

Castelló acull una Comissió de Diputacions de la FEMP

Castelló acull una Comissió de Diputacions de la FEMP

25 d'octubre. La Diputació de Castelló ha acollit avui una reunió de la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha avançat a potenciar el paper de les diputacions en la lluita contra la despoblació i com a impulsores del territori. Un total de 21 províncies, capítols i consells insulars han participat en aquesta Cimera de Diputacions de la FEMP, que ha acollit Castelló per invitació del president provincial, Javier Moliner, també membre de la Junta de Govern de la FEMP.

El president Moliner ha posat en valor la proximitat de les diputacions com a garantia de qualitat en la prestació de serveis als ajuntaments i ciutadania. “Estem en un temps en què el Govern de proximitat té immensos avantatges a l'hora de prestar serveis. Tota Europa mira els governs de proximitat com els millors garants en la prestació de serveis de qualitat en igualtat d'oportunitats, i ací les diputacions tenim molt a dir. Cada dia que passa hi ha major unanimitat d'opinions en el sentit d'apostar per mecanismes intermedis que igualen oportunitats als municipis, que presten assistència a les seues corporacions municipals i que treballen cada dia perquè tota la ciutadania, trie on trie viure, tinga les mateixes oportunitats”.

El president de la Comissió, el també president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes, ha explicat que entre els distints punts de l'ordre del dia, la reunió ha comunicat l'Informe sobre el paper de les diputacions elaborat per la Fundació Democràcia i Govern Local, “que insisteix especialment en el paper de les diputacions en la igualtat d'oportunitats i serveis de la ciutadania i en la lluita contra la despoblació”.

Així mateix, ha avançat que la Comissió analitzarà les tres conclusions de la Declaració de presidents de Segòvia, pel que fa al finançament de les administracions locals quant a la petició al Govern de poder destinar el romanent de tresoreria a inversions, que torne a aportar fons per als plans provincials i que no s'aparte l'Administració local del debat del model de finançament.

“Volem que el finançament de les administracions locals s'incloga en el debat sobre el model de finançament a les comunitats autònomes que hi ha ara sobre la taula. Hem d'estar en el debat del finançament perquè cada vegada estem assumint més competències i serveis a ajuntaments i ciutadania, i això ha d'anar acompanyat de recursos”, ha assenyalat.

21 territoris representats

Són 21 els territoris espanyols representats en aquesta reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Capítols i Consells Insulars: el president de la Diputació de Huelva, Ignacio Caraballo Romero, el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Torres Guarch; la vicepresidenta 2a del Consell Insular de Menorca, Cristina Gómez Estéves; la presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva Rego; la presidenta de la Diputació de Cadis, Irene García Macía; la portaveu i diputada de la Diputació de Sevilla, Trinidad Argota Castro; el vicepresident primer del Consell Insular de Mallorca, Francesc Miralles; president de la Diputació de Jaén, Francisco Reis; el president de la Diputació de Badajoz, Miguel A. Gallardo Miranda; la presidenta de la Diputació de Càceres, Rosario Cordero Martín; president de la Diputació d'Osca, Miguel García Ferrer; el president de la Diputació de Granada, José Entrena Ávila; el president de la Diputació d'Ourense, Rosendo Luis Fernández Fernández; el president de la Diputació de Sòria, Luis Alfonso Rey de las Heras; el vicepresident de la Diputació de València, Antoni F. Gaspar Ram; el president de la Diputació de Burgos, César Rico Ruiz; el president de la Diputació de Lugo, Darío Campos Conde; la presidenta de la Diputació de Palència, Ángeles Armisén Pedrot; la presidenta de la Diputació d'Ávila, Jesús Manuel Sánchez Cabrera; la presidenta de la Diputació de Zamora, Mayte Martín Pozo, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Cal tindre en compte que la d'avui és la quarta ocasió en què la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars ha eixit de la seu de la FEMP a Madrid per a recórrer de forma itinerant les distintes províncies espanyoles. Anteriorment a Castelló ja s'ha desenvolupat a Jaén, Zamora i Eivissa.

“Una fórmula que permet el contacte directe i l'intercanvi d'experiències entre els distints territoris, així com articular nous mecanismes a través de la coordinació per a salvar dificultats i reptes amb què les administracions locals ens trobem en el nostre dia a dia”, ha conclòs Francisco Reyes.