Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

'Assemblea Nacional dels Consorcis de Bombers ConBe aborda la millora en l'atenció

'Assemblea Nacional dels Consorcis de Bombers ConBe aborda la millora en l'atenció
6 de Març de 2019

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló s'ha convertit avui en l'epicentre nacional de la millora en l'atenció d'emergències en acollir des d'aquest matí amb la jornada tècnica i fins demà l'Assemblea Nacional dels Consorcis i Associacions de Bombers ConBe

6 de març de 2019. El Palau Provincial de la Diputació de Castelló s'ha convertit avui en l'epicentre nacional de la millora en l'atenció d'emergències en acollir des d'aquest matí amb la jornada tècnica i fins demà l'Assemblea Nacional dels Consorcis i Associacions de Bombers ConBe. Així, professionals de 12 consorcis de tota Espanya han compartit la seua experiència per a continuar millorant els procediments en l'atenció de les emergències en els 2.500 municipis en què presta servei aquest col·lectiu. Entre els temes a tractar, el rescat del xiquet Julen, per tractar-se d'un rescat de característiques úniques no sols a Espanya sinó a nivell internacional, a càrrec de la persona del Consorci de Bombers de Màlaga que va dirigir tot l'operatiu pel que fa a bombers.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “aprenem de l'experiència del treball diari dels companys i companyes de tota Espanya, extraient conclusions que sens dubte ajudaran a continuar millorant la resposta dels nostres consorcis i associacions davant qualsevol emergència. Atenem els casos específics, estudiem com s'intervé davant qualsevol situació i com podem millorar aquesta intervenció per a continuar sent el més útils a la nostra societat en situacions d'emergència”.

Així, altres punts que s'han tractat en la jornada d’avui han estat l'aprovació de procediments d'actuació per als 23 consorcis que pertanyen a ConBe. És tracta de documents que arrepleguen tots els procediments tècnics que cada consorci pot aplicar. “l'objectiu sempre és millorar en prevenció de riscos laborals per als bombers i alhora millorar el servei a la ciutadania”, ha indicat el diputat. Exemple d'aixó son: l'operatiu en espais confinats o treballs amb escales portàtils.

En la jornada d’avui han participat responsables dels consorcis de Múrcia, Castelló, Màlaga, Còrdova, Guadalajara, A Coruña, València, Toledo, Alacant, Conca, Huelva i Pontevedra.

Cal recordar que a la jornada tècnica li seguirà una altra de gestió demà que conclourà aquesta trobada nacional amb què la Diputació atrau a Castelló el coneixement en la gestió i atenció d'emergències.

Portaveu dels consorcis

ConBe actua també com a portaveu dels interessos dels consorcis associats. Entre els més recents èxits, Conbe ha aconseguit, junt amb altres associacions i col·lectius, que el Govern haja autoritzat la incorporació dels rotatius blaus als vehicles dels Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, que fins ara només podia usar el color grog interlocutòria. Un canvi que és tradueix en més seguretat per a la conducció i una resposta més àgil davant les emergències.