La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Ajudem als ajuntaments en la gestió forestal sostenible

Ajudem als ajuntaments en la gestió forestal sostenible
9 d'Abril de 2018

La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu treball d'ajudar els ajuntaments de la província, majoritàriament de l'interior, a a aplicar polítiques de gestió forestal sostenible. Així, el Govern provincial ha organitzat un curs adreçat a ajudar els municipis a aconseguir recursos per a tal fi amb la participació en convocatòries públiques d'ajudes. Davall el títol 'Gestió forestal sostenible per a monts públics. Estratègies de finançament' un total de 12 ajuntaments s'han format durant 20 hores en aquesta matèria.

9 d'abril.La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu treball d'ajudar els ajuntaments de la província, majoritàriament de l'interior, a a aplicar polítiques de gestió forestal sostenible. Així, el Govern provincial ha organitzat un curs adreçat a ajudar els municipis a aconseguir recursos per a tal fi amb la participació en convocatòries públiques d'ajudes. Davall el títol 'Gestió forestal sostenible per a monts públics. Estratègies de finançament' un total de 12 ajuntaments s'han format durant 20 hores en aquesta matèria.

El diputat provincial del Medi Natural, Antonio Cases, ha explicat que “la Diputació afronta l'atenció de les muntanyes públiques com una font d'oportunitats per als nostres pobles. Entenem que per als ajuntaments és complicat de vegades accedir a algunes ajudes per l'especialitzat del tema, i amb aquestos cursos ajudem a fer que es presenten i puguen aconseguir vies de finançament per a gestionar de forma sostenible les muntanyes de titularitat pública”. 

Cal assenyalar que els ajuntaments que han participat són els següents: Castelló, la Vall d'Uixó, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Nules, Cirat, l'Alcúdia de Veo, Olocau del Rey, Espadilla, Soneja, Morella i Aín. 

Complet programa formatiu

Aquest curs, que se suma a altres iniciatives formatives de la Diputació com les Jornades de gestió forestal per a la prevenció d'incendis, han permés informar els ajuntaments i els seus responsables en matèria de recursos forestals de les possibilitats d'aprofitament sostenible en les muntanyes de titularitat pública propietat d'ajuntaments. 

“En aquest tipus d'iniciatives també expliquem la importància econòmica que poden tindre les distintes possibilitats d'aprofitament per al desenrotllament i la creació d'ocupació als municipis amb sòl forestal”, ha explicat el diputat.

Cal tindre en compte que aquest recurs ajuda els tècnics dels ajuntaments a prestar servei als propietaris i propietàries privats de muntanyes per als que hi ha convocades ara ajudes de la Generalitat per a la gestió forestal sostenible.