Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

200.000 euros per a millorar els clubs de persones majors de la província

200.000 euros per a millorar els clubs de persones majors de la província

7 de març. La Diputació de Castelló ha aprovat les bases de la convocatòria de subvencions econòmiques destinades a l'execució d'obres de reforma i condicionament i a l'adquisició de nou equipament, a fi de millorar els locals habilitats com a clubs de persones majors de la província.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha posat en valor aquesta línia d'ajudes que “ens permetran actuar en aquestos centres destinats a persones majors per a dotar-los així de més recursos i que puguen guanyar en qualitat de vida i benestar”.

En aquest sentit, la responsable provincial ha destacat que es tracta “d'afavorir l'autonomia personal i l'envelliment actiu de les persones majors castellonenques i el que és encara més important, fer-ho als seus pobles al millorar els serveis en aquells centres que no poden emprendre per si sols les actuacions”.

Tant és així que Vicente-Ruiz ha insistit en el fet que aquesta convocatòria “naix del compromís d'aquesta administració amb la igualtat d'oportunitats a tot el territori i la qualitat de vida de la gent de Castelló, però també atenent les propostes formulades per part de les entitats associatives de jubilats i pensionistes de la província. Impulsar serveis i infraestructures com aquestos locals, que ajuden a dinamitzar la vida dels municipis i ofereixen un servei útil als seus veïnats és imprescindible per a consolidar el territori i que ningú haja d'abandonar un poble per falta d'oportunitats”.

Xarxa d'Unitats de Respir Familiar

En aquesta línia, la responsable d'Acció Social ha destacat que aquesta línia d'ajudes s'emmarca dins “l'ambiciosa aposta de la Diputació per igualar les oportunitats a tot el territori per mitjà d'una inversió directa en matèria d'Acció Social superior als vuit milions d'euros i una partida del pressupost destinada a millorar la qualitat de vida als 135 pobles castellonencs superior als 73 milions”.

Una aposta que sense anar més lluny, i “després que Javier Moliner demostrara el seu compromís municipalista”, ha portat el Govern provincial a ampliar amb més de 240.000 euros el reeixit programa provincial d'unitats de respir familiar, per a augmentar fins a 55 les localitats que tindran aquest servei que “porta fins al món rural castellonenc uns recursos socials dels quals d'una altra manera no disposarien”.