Ruta de Sabor: Itineraris turístics

Ruta de Sabor: Itineraris turístics
4 de Febrer de 2017

El Govern provincial apostarà pel turisme gastronòmic com a generador d'oportunitats per a la producció castellonenca

4 de febrer. La Diputació convertirà els centres de producció agroalimentaris de la província en reclams turístics. Aquest és l'objectiu de l'ambiciosa iniciativa fixada des de 'Castelló, Ruta de Sabor' pel Govern provincial a l'hora “d'intensificar la nostra aposta pel turisme com una eina de desenrotllament per al sector agropecuari castellonenc”.

Per a això, tal com ha explicat el diputat responsable de la marca, Pablo Roig, “farem de la nostra matèria primera gastronòmica un producte turístic únic que atraga un nombrós turisme àvid de conéixer el procés d'elaboració del producte, assaborir l'essència d'aquesta província i, alhora, dinamitzar l'interior de la província i ser una font d'oportunitats per a la nostra producció”.

Sota el paraigua del distintiu impulsat per Moliner per a fer del patrimoni gastronòmic un element diferenciador i un “recurs per a impulsar el territori, sobretot a l'interior”, la Diputació donarà forma a una sèrie d'itineraris turístics per aquells centres de producció que es puguen habilitar per a la recepció de turistes. “Aquesta 'Ruta de Sabor' ens permetrà obrir a turistes aquest tipus d'instal·lacions per a fomentar un turisme gastronòmic que permetrà descobrir el procés d'elaboració del producte, conéixer el territori i gaudir d'una experiència única”, ha ressenyat Roig.

En aquest sentit, el diputat responsable de 'Castelló, Ruta de Sabor', ha insistit en la importància d'un projecte que “busca obrir els espais on naix el millor sabor de la Mediterrània per a multiplicar les oportunitats econòmiques i laborals d'un sector clau per al nostre interior com és l'agroalimentari i del que, a més, es veurà beneficiat tot el teixit econòmic de la zona”.

“L'objectiu és clar. Convertir els nostres centres de producció en un producte turístic diferenciat que, sumant el ric i variat patrimoni gastronòmic que atresoren tots els nostres municipis es convertesca en un focus d'atracció per a turistes i un argument més per a, al seu torn, donar a conéixer entre les visites atretes per la 'Ruta de Sabor', el nostre patrimoni natural, històric i cultural”.

Producte turístic complet

A més de treballar en la promoció d'aquesta línia turística, Roig ha incidit en “la importància d'aprofitar totes les potencialitats que ens ofereix la província per a sumar noves fites i oportunitats al territori”. Així, i a més de les visites als centres de producció, a través de 'Ruta de Sabor' “treballarem perquè aquestos itineraris turístics oferesquen a les visites una experiència inoblidable en tots els sentits, i més enllà del paladar, amb degustacions, tallers d'elaboració, visites al patrimoni...”.